|

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ( e-Okul VBS ) giriş ekranı

e-Okul VBS üzerinden okullarda gerçekleştirilen sınavların sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Son haftalarda gerçekleştirilen sınavlar sistem üzerindeki yerini aldı. T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapan öğrenciler hem devamsızlık bilgilerini hem de yazılı sonuçlarını görebiliyorlar. İşte e-Okul VBS giriş ekranı.

Yeni Şafak
07:59 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:22 - 7/05/2018 Pazartesi
Diğer
e-Okul VBS ile yazılı ve sözlü sonuçlarını birkaç adımda sorgulama imkanına sahip olabilirsiniz.
e-Okul VBS ile yazılı ve sözlü sonuçlarını birkaç adımda sorgulama imkanına sahip olabilirsiniz.

e-Okul VBS 2018 sistemi üzerinden tüm merak edilenleri öğrenebilirsiniz. Yönetim Paneli üzerinden verileri sisteme işleyen öğretmenler, velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği yazılı sonuçlarını sisteme sundu. Birkaç adımda e-Okul’a giriş yapanlar ise rahatlıkla sonuçları görebiliyorlar.

e-Okul'a nasıl giriş yapılır?

e-Okul'a birkaç adımda giriş yapabilirsiniz. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden sisteme ulaşabilirsiniz.

E-Okul Şifre alma işlemleri neler?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

2018 e-okul ekranda sol menüde görüntülenen Not Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Yıl Sonu Notları, Diploma Puanı, Davranış Notları, Şube Yazılı Ortalamaları ve Sınav Tarihleri gibi birçok işlem ile öğrencinin eğitimine ilişkin son durum bilgileri öğrenebilirsiniz.

#e-Okul
#MEB
#e-Okul VBS
6 yıl önce