|

Zeytin Dalı Harekatı'nda 1 ay geride kaldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güneyindeki terör hedeflerini bertaraf etmeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 1 ayını geride bıraktı. TSK'nın ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor.

Yeni Şafak
13:11 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 14:33 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güneyindeki terör hedeflerini bertaraf etmeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 1 ayını geride bıraktı.
​Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güneyindeki terör hedeflerini bertaraf etmeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 1 ayını geride bıraktı.

Zeytin Dalı Harekatı, bir ayını geride bıraktı.

Türkiye'nin 20 Ocak'ta başlattığı harekatla ilgili güncel bilgiler şöyle:

TSK tarafından yapılan açıklamaya göre operasyon başladığından beri etkisiz hale getirilen PYD/PKK’lı terörist sayısı 1614’e ulaştı.

65 nokta teröristlerden temizlendi

Son verilere göre harekatın başlangıcından bu yana imha edilen hedef sayısı 674, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1614, PYD/PKK terör örgütünden temizlenen nokta sayısı Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 44’ü köy, 3’ü köy altı yerleşim yeri ve 17’si stratejik dağ ve tepe olmak üzere toplam 65.

Bombalar imha ediliyor

TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, karadan çatışmalarla 60'a yakın aşkın köy ve beldeyi terör örgütlerinden arındırdı. Derinlik oluşturularak sürdürülen harekât kapsamında teröristlerden temizlenen bölgelerde tuzaklanan mayın ve patlayıcılar da eğitimli köpeklerin desteğiyle uzman ekipler tarafından bulunarak imha ediliyor.


Teröristlerden temizlenen Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Darmık Dağı'ndaki yol yapım çalışması da bölgedeki sis ve yağış nedeniyle aralıklarla evam ediyor. Asker ve ÖSO unsurlarının Afrin'e ilerleyişini kolaylaştırmak için açılacak geçiş güzergahı için başlanan yolun tepesinde oluşturulacak rampalarda konuşlanacak topçu birliklerinin, asker ve ÖSO mensuplarının karadan ilerleyişine destek vereceği belirtildi.



#Zeytin Dalı Harekatı
#TSK
#Afrin
6 yıl önce