|

YPG/PKK'nın sözde özel kuvvetleri ÖSO'ya direnemedi

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin ilçe merkezine ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri, teröristlerin "özel kuvvet" adını verdikleri unsurlarla çatışmaya girdi. Sözde özel kuvvetler direnemeden kısa sürede üsten kaçtı. ÖSO, üste çok sayıda araç ve silah ele geçirdi.

Yeni Şafak
22:21 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 22:25 - 11/03/2018 Pazar
AA
YPG/PKK'nın sözde özel kuvvetleri ÖSO'ya direnemedi
YPG/PKK'nın sözde özel kuvvetleri ÖSO'ya direnemedi
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ilçe merkezine ilerleyen
Özgür Suriye Ordusu
(ÖSO), terör örgütü YPG/PKK'nin sözde özel kuvvetlerine ait üssü kısa bir çatışmadan sonra ele geçirdi.
Sahadaki aktardığı bilgiye göre, TSK ve ÖSO birlikleri, harekat kapsamında Afrin ilçe merkezine ilerlemeye devam ederken, ilçe merkezinin 2 kilometre kuzeydoğusundaki
"135. Alay"
olarak bilinen askeri üs, teröristlerden temizlendi.

"Teröristlere ağır darbe indirildi"

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin ilçe merkezinin çevresindeki en önemli askeri noktalarından birisi olan ve örgütün sözde özel kuvvetleri (HAT) tarafından kullanılan noktanın kısa bir çatışmanın ardından alınmasıyla teröristlere ağır darbe indirildi.

Ele geçirilen üste, yer altına inen tünel girişleri ile tepenin içindeki büyük bir mağaraya park edilmiş çok sayıda araç bulundu. Mağarada ayrıca çok sayıda askeri mühimmata rastlandı.

"Beşşar Esed rejimince kullanılıyordu"

"135. Alay" üssü, daha önce Beşşar Esed rejimi tarafından kullanılıyordu. Rejimin bölgeden çekilmesiyle üs, örgütün en önemli askeri noktalarından biri haline gelmişti.

ABD'nin Fırat Nehri batısındaki HAT unsurlarına uzun süredir askeri eğitim verdiği biliniyor.

Diğer taraftan, TSK ve ÖSO'nun ele geçirdiği YPG/PKK'ya ait askeri noktalarda karaborsa ve kaçakçılığa konu malzemeler bulunmaya devam ediyor.

Son olarak Merani bölgesinde teröristlere ait bir binada yapılan aramalarda askeri malzemelerin yanı sıra koliler dolusu kaçak sigara ve karaborsada satılmak üzere bekletilen gıda maddeleri ele geçirildi.

#ÖSO
#TSK
#YPG/PKK-DEAŞ
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce