|

YouTube'da katliam yapacağını yazmış

ABD'de kendi lisesinde otomatik silahla 17 kişiyi öldüren Nikolas Cruz'un bir YouTube videosu altına 'Profesyonel bir okul katliamcısı olacağım' yorumunu yazdığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:21 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:28 - 16/02/2018 Cuma
Diğer
FBI daha önce Cruz'la ilgili kendilerine ihbar geldiğini doğrulamıştı.
FBI daha önce Cruz'la ilgili kendilerine ihbar geldiğini doğrulamıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Çarşamba günü Florida'daki bir okulda gerçekleşen ve 17 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyı gerçekleştiren 19 yaşındaki Nikolas Cruzhakkında gelen ihbara rağmen saldırganın engellenememesi üzerine bir inceleme başlattığını duyurdu.

  • BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ABD'de 2012'den beri gerçekleşen en ölümcül okul baskınını gerçekleştiren Cruz'un bir YouTube videosu altına "profesyonel bir okul katliamcısı olacağım" yorumu yazdığı belirtiliyor.

FBI daha önce Cruz'la ilgili kendilerine ihbar geldiğini doğrulamıştı.

FBI, YouTube videosu altına bırakılan yorumu incelediklerini fakat bunu kimin yaptığını tespit edemediklerini açıkladı.

Saldırıda yaralanan 14 kişiden üçünün hayati tehlikesi devam ediyor.

FBI'ı arayarak ihbar ettiler

YouTube kullanıcısı Ben Bennight, videonun altındaki yorumu gördükten sonra FBI'ı arayarak bilgi verdiğini 20 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

  • Curz'un okuldan neden atıldığı ise netlik kazanmış değil.

Dönem arkadaşları sırt çantasında mermiler bulunduğu için atıldığını söylese de yerel polis Cruz'un bir saldırı gerçekleştirme potansiyeli olduğuna dair bilgileri olmadığını söylüyor.

Chris Hixon ve Scott Beigel adlı iki öğretmenin de öğrencilerini korumak isterken kurşunlara hedef olarak hayatlarını kaybettikleri belirtiliyor.

#Nikolas Cruz
#ABD
#Okul saldırısı
6 yıl önce