|

Yerin altı delik deşik

Burseya çevresinde uzunluğu 50 kilometreyi bulan tünellerin aynısına Afrin batısındaki Raco'da da rastlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:51 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ÖSO güçleri dün, Raco’nun Şedya köyünde PKK’lıların inşa ettiği yeni tünellere rastladı.
ÖSO güçleri dün, Raco’nun Şedya köyünde PKK’lıların inşa ettiği yeni tünellere rastladı.

Afrin-Azez arasındaki Burseya Dağı çevresinde örümcek ağını andıran PKK tünellerinin uzunluğunun 50 kilometreyi bulduğu ortaya çıkmıştı. Afrin kuzeydoğusunu tünellerle delik deşik eden ABD destekli teröristlerin, ilçe batısında da boş durmadığı anlaşıldı. ÖSO güçleri dün, Raco’nun Şedya köyünde PKK’lıların inşa ettiği yeni tünellere rastladı. Terör örgütüyle şiddetli çatışmalar sonucu ele geçirilen Şedya köyünün çevresindeki hakim tepelere inşa edilen beton gözetleme kuleleriyle koruganlı mevzilerden giriş yapılan ve birçok tünelin birbirine bağlandığı tünel sistemi, ÖSO tarafından güvenlik taramasından geçirildi.


NİŞANCILAR NÖBETTE

Yeraltındaki tünel sistemi 2 metre yükseklik ve genişliğe sahip. Neredeyse tamamı betonarme olarak inşa edilen tünel, gözetleme kuleleri ve güçlendirilmiş mevzileri de birbirine bağlıyor. Tünellerin içerisinde yaşam alanları ile silah ve mühimmat depolamak için kullanılan bölümler de yer alıyor. Raco’nun güneybatısındaki Şedya köyünde EYP ve mayınlı tuzakların temizliği sürüyor. Köy ve çevresinde terör örgütüne ait noktalarda arama, tarama ve imha çalışmaları devam ederken köyün dış bölgesinden gelebilecek saldırılara karşı önlemler de alınıyor. ÖSO’ya bağlı keskin nişancılar dönüşümlü halde 24 saat nöbet tutuyor.


  • 1614 oldu
  • Afrin’de öldürülen teröristlere her gün yenileri ekleniyor. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından buyana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1614’e ulaştı. Sınırda bulunan obüs ve topçu birlikleri de terör noktalarını vurmaya devam ediyor. Dün top sesleri, kuzeyde Bülbül beldesi civarındaki Darmık Dağı’nda yoğunlaştı. PKK’ya ait yeni sığınak ve tünellerin tespit edilmesi üzerine bombalanan Darmık’ta birlikler arama-tarama faaliyetine yeniden başladı. Mehmetçik ve ÖSO, Aşağı Hacıkanlı ve Derviş Obası köylerini de PKK’dan temizleyerek buralarda kontrolü sağladı. Böylece Afrin genelinde ele geçirilen nokta sayısı 67’ye ulaştı.

#Afrin
#Raco
#Zeytin Dalı Harekatı
#TSK
#PKK
6 yıl önce