|

Ürdün Kralı Abdullah Suudi Kral Abdulaziz'le buluştu

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Riyad'da bir araya geldi. İki lider, ABD'nin skandal bir kararla Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkent olarak tanıması hakkında görüştü.

Yeni Şafak
19:10 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 21:00 - 12/12/2017 Salı
AA
Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud
Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud

Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını görüştüğü bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Kral Abdullah'ın, başkent Riyad'da Kral Selman ile bir araya geldiği belirtildi.


Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın haberine göre, başkent Riyad'da gerçekleşen görüşmede, Ortadoğu'daki son gelişmeler, Trump'ın Kudüs'le ilgili kararı ile bunun barış sürecine etkileri değerlendirildi.

Görüşmede ayrıca, Filistin halkının Kudüs ve diğer işgal altındaki bölgeler üzerindeki tarihi hakları vurgulandı ve bu hakların korunması için İslam ve Arap dünyasının koordine olmasının, uluslararası kararlar doğrultusunda Filistin meselesine kalıcı ve adil çözüm bulunmasının gerektiğine işaret edildi.


Suudi Arabistan'a bugün gelen Kral Abdullah, buradan yarın düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a geçecek.

#Suudi Arabistan
#Ürdün
6 yıl önce