|

'Umursamıyorum' ceketi ile göçmen kampına ziyaret

ABD'de ülkeye yasa dışı giren göçmen çocuklarının ebeveynlerinden ayrılması tartışmaları sürerken, ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump göçmen çocukların kaldığı bir tesisi ziyaret etti. First Lady'nin ziyaret sırasında giydiği cekette yazanlar ise tartışmalara neden oldu.

Yeni Şafak
09:51 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 09:59 - 22/06/2018 Cuma
Diğer
Melanie Trump'ın ziyaret sırasında giydiği ceketin sırt kısmında "Gerçekten umursamıyorum. Ya sen?"  yazıyordu.
Melanie Trump'ın ziyaret sırasında giydiği ceketin sırt kısmında "Gerçekten umursamıyorum. Ya sen?" yazıyordu.

ABD Başkanı Trump'ın eşi Melania Trump, Teksas'ın McAllen bölgesinde göçmen çocukların kaldığı bir tesise sürpriz ziyarette bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklamalar yapan Melania Trump, kamuoyunda tartışmalara neden olan "göçmen çocukların ebeveynlerinden ayrılması" uygulamasının sonuçlarını yerinde görmek için Teksas'a geldiğini söyledi.

"En hızlı şekilde yapılacakları sormaya geldim!"

Yetkililerden bilgi alacağını dile getiren Trump, "Ailelerinden ayrılan çocukların en hızlı şekilde yeniden ebeveynleriyle buluşabilmesi için ne yapabileceğimi sormaya geldim" şeklinde konuştu.

  • Öte yandan Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, göçmen çocukların ailelerinden ayrılmasına neden olan uygulamadan Trump'ın vazgeçmesinde Melania ile kızı Ivanka'nın, etkili olduğu iddia edildi.

Söz konusu haberlerde, dün bir başkanlık kararnamesi imzalayarak göçmen çocukların aileleriyle bir arada kalması yönünde talimat veren Trump'ın, eşi ve kızının sözlerinden etkilendiği öne sürüldü.


Ceketi tartışmalara neden oldu
  • Öte yandan, Melanie Trump'ın ziyaret sırasında giydiği ceketin sırt kısmında
    "Gerçekten umursamıyorum. Ya sen?"
    yazması tepki çekti.

Bazı kesimler mesajın göçmen çocuklarına dönük olduğunu savunurken Donald Trump konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı ve "Melanie'nin ceketinin arkasında yazan 'gerçekten umursamıyorum ya sen?' yazısı sahte medyanın haberlerine göndermedir. Melanie onların ne kadar ikiyüzlü olduklarını anladı, ve onları artık sahiden umursamıyor' ifadesini kullandı.


Trump Meksika'yı suçladı

Göçmen tartışmaları sürerken Beyaz Saray'da kabinesini toplayan Trump, göçmenlerle ilgili yeni yasal düzenlemenin henüz yapılamamasında bir kez daha Demokratları suçladı.

  • "Onların çocukları umursadığı yok, Demokratların bu konuda hiçbir fikri yok." değerlendirmesini yapan Trump,
    "Bu ülkede göçmenlikle ilgili bir şeyler yapabiliyor olmamız, yasal bir adım atabilmemiz lazım"
    şeklinde konuştu.

Trump ayrıca Meksika yönetiminin de söz konusu göçmenler konusunda hiçbir şey yapmadığını savunarak, "Meksika bizim için hiçbir şey yapmıyor. Onlar (göçmenler/mülteciler) Meksika'dan öylece geçip geliyorlar, sanki Central Park'ta yürür gibi" ifadelerini kullandı.

#Donald Trump
#Meksikalı göçmenler
6 yıl önce