|

Trump'tan Macron'a: ABD yetişmeseydi Nazilerden Almanca öğrenecektiniz

ABD Başkanı Donald Trump'tan Fransızları kızdıracak bir paylaşım geldi. Trump, "ABD imdada yetişmeden önce Nazi işgali altında Almanca öğrenmeye başlıyordunuz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:08 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 16:48 - 13/11/2018 Salı
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

ABD Başkanı Donald Trump'tan Fransızları kızdıracak bir paylaşım geldi. Trump Emmanuel Macron'a hitap ederek attığı tweetinde, "Macron Avrupa'nın ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için için kendi ordusunu kurmasını öneriyor. Ama Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında Almanya vardı. Peki bu Fransa açısından nasıl gelişmişti? ABD imdada yetişmeden önce Nazi işgali altında Almanca öğrenmeye başlıyordunuz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Paris'te yaptığı açıklamada Rusya tehlikesine dikkati çekerek, ABD'ye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği ordusu kurmadıkça Avrupalıların güvende olamayacağını söylemişti. Bunun üzerine Trump Macron'a karşı oldukça sert ifadeler kullanmıştı.

ABD Başkanı Trump sonrasında tweetlerine devam etti ve şu ifadeleri kullandı:

"Macron'a halkın desteği çok düşük"

Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un düşük halk desteği ve işsizlik sorunu içinde gündemi değiştirmeye çalıştığını belirterek, "Sorun şu ki Emmanuel, yüzde 26 gibi çok düşük halk desteği ve neredeyse yüzde 10'u bulan işsizlik oranından mustarip. Sadece başka bir konuyla gündem değiştirmek istiyordu. Bu arada Fransa'dan daha milliyetçi bir ülke daha yoktur, çok gururlu bir halktır ve böyle olmak da hakkıdır" dedi.

'Çok aşağılayıcı'

ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu oluşturması gerektiğini" söylediğini belirterek, "Çok aşağılayıcı." ifadesini kullanmıştı.

Fransa'yı yeniden muhteşem yap

"Amerika'yı yeniden muhteşem yap" diyen kendi seçim ve kampanya sloganını Fransa'ya da uyarlayan Trump, Macron'un tüylerini diken diken etmiş olması beklenebilecek tweet dizisini şöyle noktaladı:
"FRANSA'YI YENİDEN MUHTEŞEM YAP!"



#Donald Trump
#Emmanuel Macron
#ABD
#Fransa
5 yıl önce