|

Trump'tan Kaşıkçı açıklaması: Bu işi çözeceğiz

ABD Başkanı Trump, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "Bu durumdan hiç hoşlanmadım, sonuna kadar gideceğiz. Türkiye ve Suudi Arabistan'la çalışıyoruz. Ne olduğunu çözeceğiz, o içeri girmiş ve çıkmamış" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:33 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:08 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'na gittikten sonra kaybolan Cemal Kaşıkçı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Trump, "Kaşıkçı olayında ABD'li müfettişler olaya dahil oldu. Gazeteciye ne olduğunu öğrenmek zorundayım. Yakından ilgileniyoruz" diye konuştu.

Türkiye, Trump'ın 'Müfettişlerimiz dahil oldu' açıklamasını yalanladı.


Fox News kanalında yayınlanan Fox & Friends programına telefonla bağlanarak konuşan Trump, şunları söyledi:

"Bu olaya çok ciddi bakıyoruz. Bu olaydan hiç hoşlanmadım. Gazeteciler açısından korkunç bir örnek.

"Suudi Arabistan’la ABD ilişkileri hakkında ne söyleyebilirsiniz?" sorusuna cevap veren Trump, "Onların mükemmel olduğunu söyleyebilirim. Onlara “Bedelini ödemek zorundasınız” dedim. Biliyorsunuz, Suudi Arabistan çok zengin bir ülke. ABD olmadan Suudi Arabistan diye bir şey olmaz. Biz onları koruduk ve bunun karşılığını almadık.Almamız lazımdı. Suudi Arabistan’ı korumak için milyarlarca dolar harcadık. Kral’a söyledim, “Bak Kral, üzgünüm ama ödemek zorundasın”


#ABD
#Kaşıkçı
6 yıl önce