|

Trump'tan Hindistan Başbakanına: Ona birini ayarlayabilirim

ABD Başkanı Trump, Hindistan Başbakanı Modi’nin geçen sene Beyaz Saray’a gerçekleştireceği ziyarete ‘yalnız’ geleceğini öğrenmesi üzerine “Onun için birini ayarlayabilirim” demişti. Eşiyle ayrı yaşadığı bilinen Modi’nin eşinin hikayesi bu olay üzerine ortaya çıktı.

Haber Merkezi
09:33 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 10:11 - 17/08/2018 Cuma
Diğer
Hindistan Başbakanı Narendra Modi
Hindistan Başbakanı Narendra Modi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, geçen sene Beyaz Saray’a gerçekleştirdiği ziyarete eşi olmadan gitmişti. ABD Başkanı Trump ise, Modi’nin yalnız geleceğini öğrenince “Onun için birini ayarlayabilirim” demişti.

Politicio tarafından, Trump’ın diplomatik gaflarının yer aldığı haberde yer verilen bu olayın ardından, Modi’nin eşi Jashodaben Narendrabhai Modi’yle olan hikayesi de ortaya çıktı.


Eşiyle küçük yaşta ve geleneksel bir evlilik yapan Modi, 2014 yılında yaşadığı kasabayı ve eşini terk etmesinin ardından, politikaya atıldığı dönemde evli olduğunu açıklamamıştı.

Modi’nin, emekli öğretmen olan ve memleketi Gujarat’ta yaşadığı bilinen eşi Jashodaben ise, yayınladığı bir videoda kendisinin Modi’nin eşi olduğunu açıklamıştı. Washington Post’a göre Modi, ayrı yaşadığı Jashodaben’den hiç boşanmadı ve Başbakan olduğu zaman ona resmi güvenlik görevlisi ile koruma sağladı.

Jashodaben’in ise kendisini ‘hala Modi’nin eşi olarak kabul ettiği’ ve eğer çağırırsa Modi’nin yanına gitmek istediği öğrenildi.

#Narendra Modi
#Donald Trump
6 yıl önce