|

Trump’ın göçmenlik kararının arkasında ne var?

ABD başkanı Trump, göçmen çocukların ailelerinden ayrılmasını durdurmasını içeren kararnameye ilişkin ilginç bir çözüm buldu. Artık aileleri çocuklarından ayırmadan birlikte hapsetmeye karar verdi. Göçmen hakları savunucuları, kararnameyi mültecilerin durumunu daha da kötüleştireceği gerekçesiyle eleştiriyor.

Yeni Şafak
11:59 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:55 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Trump bu kez de göçmen krizi üzerinden dünyanın aklı ile dalga geçiyor.
Trump bu kez de göçmen krizi üzerinden dünyanın aklı ile dalga geçiyor.

Beyaz Saray’da gerçekleştirilen törenle göçmen ailelerin çocuklarından ayrılmasının içeren kararnameyi imzalayan ABD Başkanı Donald Trump, yasa dışı göçmen sorununa bir an önce çözüm bulması konusunda Kongreye çağrıda bulundu.

Trump, “Bu problem çok uzun süredir var. Siz de biliyorsunuz ki benden önceki yetkililer de bu konuda hiçbir şey yapmadı. Bense çocukların ailelerinden ayrılmasını görmeye dayanamadım.” açıklamasını yaptı.

  • “Bir de alkış bekliyor”
  • Trump’ın imzaladığı kararname göçmenlerin çocuklarından ayrılmalarını engellerken aynı zamanda ailelerin de sınırda gözaltına almalarını kolaylaştıracak. Ulusal Göçmenlik Merkezi’ndeki strateji müdürü Karen Tumlin’in çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında
    “ Trump, çocukları ve aileleri ayrı ayrı hapse atmak yerine bir araya getirip hapse atmayı planlıyor. Bu yaptığı için de alkış bekliyor. Açık konuşmak gerekirse bunun karşılığını asla alamayacak! Bu kararname çözüm yerine daha fazla sorunun önünü açtı”
    açıklamasını yaptı.




Çocukların ait olduğu yer hapishane değil!

2 milyondan fazla mültecinin sınırda hapsedildiği krizde ABD Başkanı Trump, sınırların “güçlü ve güvenli” kalması amacıyla göçmen ailelerin çocuklarından ayrılmasına sebep oldu. Meksika sınırını geçen göçmen aileler, Trump’ın “sıfır tolerans” politikası çerçevesinde yasadışı olarak sınırı geçtikleri için suçlu muamelesi görüyorlar.

Çocuklar anne ve babalarıyla birlikte tutuklanamayacakları için ailelerinden ayrılarak kamp ya da yurtlara gönderilmektense, Trump’ın imzaladığı son kararnameyle göçmenler ailecek tutuklanabilecek.

#ABD
#Göçmen krizi
#Meksikalı göçmenler
#Donald Trump
6 yıl önce