|

Trump Meksika'yı tehdit etti: Sınıra ordu yığarız

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'tan yaptığı açıklamada, eğer göçmen akışı engellenmezse sınıra orduyu yığacağını söyleyerek Meksika yönetimini tehdit etti.

Yeni Şafak
14:56 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:48 - 18/10/2018 Perşembe
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'tan yaptığı açıklamada, eğer göçmen akışı engellenmezse sınıra orduyu yığacağını söyleyerek Meksika yönetimini tehdit etti. Trump, ABD'nin güney sınırını tamamen kapatabileceklerini de söyledi.

Trump Demokrat Parti'ye de yüklendi:

"Demokrat Parti yüzünden (çünkü açık sınırlar istiyorlar ve şimdiki zayıf yasaları destekliyorlar) ülkemize Guetemala, Honduras ve El Salvador yüzünden yapılan saldırıları görüyorum, bu ülkelerin liderleri Meksika sınırından Amerika'ya olan, PEK ÇOK SUÇLUNUN DA DAHİL OLDUĞU insan akışını durdurmak için pek bir şey yapmıyor.

Bu nüfuslarına sahip çıkamayan ülkelere bütün ödemeleri durdurmanın yanısıra, Meksika'dan da bu saldırıyı durdurmasını en sert şekilde istiyorum ve bunu beceremezlerse ABD ordusunu çağıracağım ve GÜNEY SINIRIMIZI KAPATACAĞIM.

Ülkemize suç elementleri ve UYUŞTURUCU da sokan bu Güney sınırımızdaki saldırı, başkan olarak bana göre ticaret ve USMCA(ABD- Meksika- Kanada ticaret anlaşması)'dan daha önemli. Umarım Meksika kuzey sınırlarındaki bu saldırıyı durdurur. Hepsi demokratların zayıf yasaları yüzünden!


#Donald Trump
#ABD
#Meksika
6 yıl önce