|

Trump Lee'ye sahip çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede yaşanan ırkçı saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Trump, ABD iç savaşı sırasında köleliğin kaldırılmasına karşı çıkan Güney eyaletleri komutanlarından General Lee'nin heykelinin kaldırılması planına karşı çıktı.

Yeni Şafak
16:41 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:07 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan İç Savaşı sırasında Konfederasyon ordusunun komutanı olan General Robert E. Lee'nin Charlottesville'deki heykelinin kaldırılması planının ardından ülkede patlak veren ırkçı saldırılarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Daha önce ırkçı protestoların ardından açıklama yapan ve her iki tarafı da eleştiren Trump, yeni açıklamasında ise ırkçıları hedef aldı.



Trump, "Bedminster'da Sekreter Linda M. ve küçük işletmecilerle bazı toplantılar yaptım. İşler muhteşem görünüyor. Büyük ülkemizin tarihini ve kültürünü, güzel heykellerimizin ve anıtlarımızın ortadan kaldırılması ve koparılmasını görmek üzücü. Tarihi değiştiremezsiniz. Ama ondan çok şey öğrenebilirsiniz. Robert E Lee, Stonewall Jackson, Washington, Jefferson sırada kim var? Çok aptalca! Ayrıca şehirlerimiz, kasabalarımız ve parklarımızın dışına çıkarılan güzellikler çok özlenecek ve asla karşılaştırılabilir şekilde değiştirilemeyecek!" ifadelerini kullandı.


#ABD
#Donald Trump
#Washington
#Jefferson
#Irkçı gösteriler
7 yıl önce