|

Trump 1.6 milyon dolarlık aracını gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump, Singapur'daki tarihi zirve sonrası 1.6 milyon dolarlık özel limuzini 'Canavar'ı Kuzey Kore lideri Kim'e gösterdi.

Yeni Şafak
11:40 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 13:06 - 12/06/2018 Salı
Diğer
Diğer
Diğer

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasında Singapur'da gerçekleşen tarihi görüşme ilginç anlara da sahne oldu.

İki liderin samimi sohbeti sırasında ABD Başkanı Trump, 1.6 milyon dolarlık özel limuzini 'Canavar'ı Kuzey Kore liderine gösterdi.

Dünyanın en güvenli otomobili

Kapının önündeki limuzinin yanına kadar gelen ve aracın içine bir süre bakan ikili daha sonra geri dönerek sohbetlerine devam etti.

Askeri ve kimyasal saldırı durumunda bile Başkan Trump’ın güvenli bir şekilde taşıyacak araç dünyanın en güvenli otomobillerinden biri olarak kabul ediliyor.



8 ton ağırlığı bulunan otomobilin kapıları ise 20 santimetre kalınlığında kalın zırhtan oluşuyor. Aracın gövdesi ise 15 santimlik zırhla kaplı.

Kimyasal saldırılardan da koruyor

Kapılar ayrıca Boeing 757’nin kullandığı kapılar gibi tehlike anında dışarıdan müdahaleye izin vermiyor. Beş katlı kurşun geçirmez camlar ise, zırh delici mermilere bile karşı koyuyor. Zırhlı tekerlekleri olan araç her durumda hareketine devam edebiliyor.

Ayrıca kimyasal saldırı tehdidine karşı Canavar’da oksijen sistemi bulunuyor. 6,6 litre V8 motoru bulunan araç saatte 100 kilometre hız yapabiliyor. Ayrıca yakıt deposunda da zırh bulunan Canavar dizel yakıtla çalışıyor.

#Donald Trump
#Singapur
#Boeing 757
6 yıl önce