|

Times Meydanı "terörist İsrail" sloganıyla inledi

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına tepki gösteren binlerce kişi New York'un Times Meydanında toplandı. "Terörist İsrail" sloganlarıyla inleyen meydanda Müslüman, Hıristiyan ve Musevi pek çok kişi kararı protesto etti.

Yeni Şafak
09:09 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:29 - 9/12/2017 Cumartesi
AA
Donald Trump'ın kararı ve İsrail'in Kudüs'te sınırı aşan güç kullanımı ABD'de protesto edildi.
Donald Trump'ın kararı ve İsrail'in Kudüs'te sınırı aşan güç kullanımı ABD'de protesto edildi.

Dünyaca ünlü Times Meydanında toplanan binlerce kişi ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına tepki gösteren ABD'de yaşayan Filistinli ve diğer müslüman ülkelerinden binlerce kişi Times Meydanında 7'nci cadde ile 42'nci sokağın kesiştiği bölgede toplandı.

Trump'ın kararını eleştiren göstericiler, "Bu kabul edilemez. Filistin özgür olacak." ve "İsrail teröristtir, Filistin ise özgür." sloganları atarken, "Özgür özgür Filistin. Çok yaşa Filistin." diyerek tempo tuttu.


Göstericilerin ellerindeki "İsrail eşittir ırkçılık ve soykırım", "Kudüs kırmızı hattır", "İnsanlar işgal altında olunca direnme haklıdır" ve "Kudüs İslami topraklardır. Kimse bu gerçeği değiştiremez" yazılı dövizler dikkati çekti.

Trump yeni bir Haçlı Seferi mi başlatmak istiyor

Göstericilerden Fatima (20) yaptığı açıklamada, Trump'ın kararını "kesinlikle onaylamadığını" ifade ederken, Filistin halkının yanında olduğunu söyledi.

New York'ta üniversite eğitimine devam eden Ahmad M. (22) de Trump hükümetinin kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini vurgularken şunları dile getirdi:

Üniversite eğitimi için 10 yıl önce ABD'ye gelen ve bilgisayar mühendisi olan Mohammed ise, "Bu ülkeye inançlara saygılı olduğu için gelmiştim. Trump'ın başkan seçilmesinden sonra ırkçılığın arttığını düşünüyorum.
Trump yeni bir Haçlı Seferi mi başlatmak istiyor bilmiyorum.
Özellikle iş yerinde ve sosyal çevremde insanların bana karşı davranışı çok değişti. ABD'den ayrılmayı ciddi olarak düşünüyorum." dedi.

Göstericilerin ellerindeki Filistin bayraklarının yanında bir Türk bayrağı ve bir de Küba bayrağı dalgalanırken, Ortodoks Yahudileri de göstericilere destek verdi.

Trump tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesini ve İsrail devletinin politikalarını eleştiren Ortodoks Yahudileri, "Bütün Filistin toprakları Filistinlilere geri verilmelidir." yazılı dövizler taşıdı.

#donald trump
#Filistin
#İsrail
#Kudüs
#ABD
6 yıl önce