|

Riyad'da drone paniği

’Drone’lar artık sadece sınırlı alanlarda ve polis izniyle uçabilecek. Riyad’ta kraliyet sarayının çevresindeki önceki gece yaşanan yoğun çatışma ‘darbe girişimi’ olarak yorumlanmıştı. Ancak resmi kaynaklar saray çevresinde uçan oyuncak bir ‘drone’nın düşürüldüğünü duyurmuştu.

Yeni Şafak ve
10:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:29 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Suudi Arabistan Yönetimi, darbe söylentilerini tetikleyen dronelara yasak getirdi.
Suudi Arabistan Yönetimi, darbe söylentilerini tetikleyen dronelara yasak getirdi.

Suudi Arabistan Yönetimi, darbe söylentilerini tetikleyen dronelara yasak getirdi.

Riyad’ın Huzame bölgesindeki Kraliyet Sarayı civarında uçan ve panik oluşturan bir oyuncak drone'un güvenlik güçlerince ateş edilerek düşürülmesinin ardından ülkede drone uçuşları konusunda acil tedbir alındı.

Drone ile ilgili düzenlemelerin son aşamada olduğunu belirten İçişleri Bakanlığı, düzenleme yapılıncaya kadar ‘drone’ların polisten izin alarak, izin verilen alanlarda uçurulması gerektiğini açıkladı.

Riyad’da Kraliyet Sarayı’nın çevresinde önceki gece yaşanan yoğun çatışma ‘darbe girişimi’ olarak yorumlanmıştı.

"Drone" meraklılarına, izin çağrısı

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın açıklamalarını yayınladığı İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Tümgeneral Mansur Et-Turki, drone kullanımı ile ilgili kanunun neredeyse bitmek üzere olduğunu, son aşamalarına gelindiğini belirtti.

  • "Drone" meraklısı olanlara, "izin verilen bölgelerde belirlenmiş amaçlar için kullanıma imkan tanıyan" gerekli belgeyi, bulundukları mahallenin emniyetinden alma çağrısında bulunan Turki, bunun ise kanun çıkana kadar tatbik edilecek geçici bir uygulama olduğunu kaydetti.

Sosyal medyada, dün akşam Kraliyet Sarayı yakınında ateş açıldığına dair henüz doğruluğu onaylanmayan görüntülerin paylaşılmasının ardından Riyad Polis Sözcülüğü, Riyad'daki El-Huzami Mahallesi'nde izinsiz uçtuğu tespit edilen küçük "drone"a müdahale edildiğini duyurmuştu.

Suudi Arabistanlı bazı yetkililere dayandırılan haberlerde ise Kral Selman bin Abdulaziz'in, "drone"un emniyet güçleri tarafından düşürüldüğü sırada Riyad'daki sarayında bulunmadığı aktarılmıştı.


#Suudi Arabistan
#Riyad
6 yıl önce