|

Putin: Türkiye ve İran ile birlikte barışı getireceğimizi umuyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Suriye'deki Rus üssünde Esed ile görüşen Putin, Rus birliklerin Suriye’den çekilmesi talimatını verdi.

Yeni Şafak
13:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:32 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Diğer
Diğer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşme öncesi Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Rus Devlet Başkanı Putin, Suriye'deki Rus üssünde Esed ile görüştü.

Ordusunu Suriye'den çekiyor

Rus haber ajansı RİA, Devlet Başkanı Putin'in, Rus birliklerin Suriye’den çekilmesi talimatını verdiğini duyurdu.

Putin Hmeymim'de yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı'na Valeriy Gerasimov Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum" dedi.

Putin, Rusya ve Suriye ordularının geçen 2 yılda en büyük uluslararası terörist gruplarından birini yok ettiğini söyledi. Rus lider, "Eğer teröristler Suriye'de kafasını çıkarmaya çalışırsa, Rusya onları güçlü bir şekilde vuracak" şeklinde konuştu."

"Birlikte barışı getireceğiz"

Putin yaptığı açıklamada, "Türkiye ve İran ile birlikte barışı getireceğimizi ve politik süreci işleteceğimizi umuyorum." dedi. Rus lider, bugün Ankara ve Kahire'ye yapacağı ziyaretlerde Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni gündeme getireceğini söyledi.

Putin ayrıca Rusya'nın Hmeymim'deki hava üssünde ve Tartus'taki deniz üssünde varlığını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

#Rusya
#Vladimir Putin
#Suriye
#Hmeymim üssü
6 yıl önce