|

Prens Selman'ın danışmanı Kahtani'ye soruşturma

Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı cinayetinin zanlılarından 5'i hakkında idam cezası istedi. Suudi Arabistan Savcısı tarafından yapılan açıklamada, Prens Selman'ın danışmanı Kahtani hakkında soruşturma açıldığı ifade edildi. Cemal Kaşıkçı cinayetinin en başından beri konuşulan Prens Selman bağlantısı ispatlanabilir mi sorusu merak ediliyor. Prens'in danışmanı Kahtani kimdir?

Yeni Şafak
13:36 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:45 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Prens Selman ve Suudi ordusundan yetkililer
Prens Selman ve Suudi ordusundan yetkililer

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Riyad'dan flaş açıklamalar geliyor. Suudi Savcısı tarafından yapılan açıklamada, Prens Selman'ın danışmanı Kahtani hakkında soruşturma açıldığı ifade edildi. Olayın başından bu yana Prens Selman'a dayandırılan Cemal Kaşıkçı cinayetinde Prens'in en yakınlarından birine soruşturma açılması bu iddiayı somutlaştıracak mı?


Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölüm emrinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın danışmanı
Habere göre, Skype üzerinden konsolosluğu arayan Kahtani önce Cemal Kaşıkçı'ya hakaret etti ve ardından infaz timine 'bana bu köpeğin kafasını getirin' dedi. Haberde Skype görüşmesine ait kayıtların Türkiye'nin elinde olduğu iddia edilmişti.

Kahtani kimdir?

, muhaliflere tehdit için Twitter'da kurulan trol ordusunun başındaydı.

Kahtani, 3 bin dolar maaş alan binlerce trole, kime saldıracakları ve hangi konuda tweet atacakları hakkında talimat veriyordu.


Kahtani'nin Twitter mesajları

Kahtani, 8 Ağustos 2017'de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Suudi Arabistan aleyhinde yazanları "kara listeye" aldıklarını açıklamış ve sosyal medya kullanıcılarından bu isimlere karşı destek istemişti. Kahtani bir kişiye verdiği cevapta, "Suikast defteri tekrar açıldı. İzleyin" ifadelerine yer verdi.

Kahtani'ni trol ordusu

Kaşıkçı'ya göre, Kahtani, Selman'ın Suudi medyasını kontrol altında tutmasını sağlamakla görevlendirilmiş kişi. Kaşıkçı, mart ayında New York Times'a verdiği demeçte, Kahtani'nin "bir trol ordusu" kurmak için sosyal medya ve teknoloji ustalığından yararlandığını söyleyerek "Suudi Arabistan'ın süper güç, Selman'ın ise tek popüler lider olduğu bir sanal dünya kuruyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

#Kahtani
#Prens Selman
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce