|

Polis 5 şüpheliyi öldürdü

İspanya’nın Barcelona kentinde 14 kişinin ölümüne, yüzden fazla kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısının baş şüphelisinin Musa Ukabir olduğu açıklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:42 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Polis 5 şüpheliyi öldürdü
Polis 5 şüpheliyi öldürdü

Polis kaynakları, Fas ve İspanya vatandaşı olan 17 yaşındaki zanlının aranmasına devam edildiğini ifade etti. Söz konusu kişinin erkek kardeşi İdris Ukabir’in, önceki gün kimliğinin kayıp olduğunu bildirmek için polis merkezine giderken gözaltına alındığı belirtildi. Polis, İdris Ukabir ile çok benzeyen Musa Ukabir’in, ağabeyinin kimlik kartıyla minibüsü kiraladığı ihtimali üzerinde duruyor. Öte yandan, Katalonya’nın Tarragona kentinin Cambrils ilçesinde sabaha karşı yaşanan ikinci terör saldırısının 5 şüphelisi ise Katalan polisinin müdahalesiyle öldürüldü. Polis 5 terörist arasında saldırıda minibüsü kullanan şoförün bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

DAHA BÜYÜĞÜ ÖNLENDİ

Katalonya Emniyet Müdürü Josep Lluis Trapero, “Zanlılar Barselona ve Cambrils'de çok daha büyük bir saldırı planlıyordu” dedi. Trapero, Alcanar'da 2 gün önce bir evde 1 kişinin ölümüne neden olan patlamanın Barselona ve Cambrils'deki saldırıları organize edenlerle bağlantılı olduğunu da vurguladı.


FRANSA’DA ALARM

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kiraladığı araçlardan birinin Fransa'ya geçtiğinin belirlendiği ve bulunabilmesi için İspanyol polisinin Fransız yetkililerden yardım istediği belirtildi. Le Parisien gazetesinin de haberine göre, İspanyol polisi, saldırganların kiraladığı beyaz bir kamyonetin İspanya'dan Fransa'ya geçtiğinin tespit edildiği bilgisi üzerine Fransız yetkililerden destek istedi. Fransız polisi de, kamyoneti bulmak için araştırma başlattı.


TRUMP’TAN TEPKİ ÇEKEN TWEET

ABD Başkanı Donald Trump’ın, terör saldırısı sonrası attığı tweet tepki çekti. Trump tweetinde, “General Pershing’in teröristlere yakalandıklarında ne yaptığına iyi bakın. Ondan sonra 35 yıl boyunca radikal islamcı terör hiç olmadı” diye yazdı. Trump, daha önce de “General Pershing 50 kurşunu domuz kanına batırdı. 50 kişiyi sıraya dizdi. 49’unu öldürdü. 50’incisine dedi ki ‘Git neler olduğunu diğerlerine anlat.’ 25 yıl boyunca bir daha sorun yaşanmadı” ifadelerini kullanmıştı.


KAHRAMAN TÜRK

Terör saldırısının bulunduğu bölgede 11 yıldır restoran sahibi olan Ercan Can’ın büyük bir kahramanlık yaptığı ortaya çıktı. Yaralıları dükkana aldıktan sonra kapıyı kapatan Can, teröristlerin içeri girmesini engelledi. Dehşet anlarını 24 TV’ye bağlanarak anlatan Can, olay anında dükkanına girerek refleks olarak kapıyı kapattığını söyledi. Can, “Kapıyı kapatmasam içeri gireceklerdi, olaya dışarıdan tanık olan kişiler bizim bulunduğumuz yere giremeyen iki teröristin apartmandan içeri girip yukarı çıktığını söyledi” diye konuştu.

#İspanya
#Barcelona
#Terör
#DAEŞ
7 yıl önce