|

Peşmergeler Başika'dan da kaçtı

Musul'a doğru ilerleyişini sürdüren Irak ordusu, Sincar'dan sonra Türkiye'nin askeri üssünün de bulunduğu Başika'ya da girdi. Peşmerge güçlerinin bölgeden çekildiği ifade ediliyor.

Yeni Şafak
16:41 - 17/10/2017 Tuesday
Güncelleme: 17:05 - 17/10/2017 Tuesday
AA
Arşiv
Arşiv

Irak güçleri, Türkiye'nin askeri üssünün de bulunduğu Başika'ya girdi. Musul'un doğusundaki kentte peşmergelerin çekildiği bildiriliyor.

Petrol sahaları kontrol altında

Irak Petrol Bakanlığı, Kerkük'teki tüm petrol sahalarının merkezi yönetimin kontrolüne geçtiğini belirtti. Iraklı güvenlik güçlerinin ve Haşdi Şabi'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve İran arasındaki Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği iddia edildi.


Bakanlık Sözcüsü Asım Cihad, yaptığı açıklamada, "Kerkük'teki tüm petrol kuyuları ve tesisleri bakanlığımızın kontrolü altına girdi" dedi.

Cihad, söz konusu petrol kuyuları ve tesislerde görev yapacak yönetici ve teknik personelin atamasının da bir an önce yapılacağını sözlerine ekledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, DEAŞ'ın 2014'teki saldırıları sırasında Kerkük'teki petrol kuyularını ele geçirmişti.

#Başika
#Peşmerge
#IKBY
#Irak
7 years ago