|

Pedofili rahip çarmıha gerildi

Meksika'da 5-10 yaş aralığında 30 kız çocuğuna tecavüz eden rahip, kilisenin önünde çarmıha gerildi. AIDS hastası olan Jose Garcia Ataulfo isimli rahip, geçtiğimiz yıl Katolik Kilise'si tarafından affedilmişti.

Yeni Şafak
14:24 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:40 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AIDS hastası olan Jose Garcia Ataulfo isimli rahip, geçtiğimiz yıl Katolik Kilise'si tarafından affedilmişti. Rahip, bugün kilise önünde asılmış halde bulundu.
AIDS hastası olan Jose Garcia Ataulfo isimli rahip, geçtiğimiz yıl Katolik Kilise'si tarafından affedilmişti. Rahip, bugün kilise önünde asılmış halde bulundu.

Meksika’da HIV pozitif bir rahip, yaşları 5 ile 10 arasında değişen 30 farklı kız çocuğuna tecavüz etmiş, ancak ülkedeki başpiskoposluk Jose Garcia Ataulfo adlı papazı suçsuz bulmuştu.

Ataulfo, kilise önünde çarmıha gerilmiş halde bulundu.

  • Vatikan'ın üstünü örtmeye çalıştığı çocuk tecavüzleri konusu HIV'li olduğunu bile bile 30 çocuğa tecavüz eden sapık rahip Jose Garcia Ataulfo'nun ceza almamasıyla geçtiğimiz yıl gündem olmuştu.

Rahip Jose Garcia Ataulfo tarafından seçilen kurbanlar genel olarak Meksika'nın kuzey bölgesinde kalan Oaxaca eyaletinde yaşayan çocuklardan oluşuyordu. Küçük çocuklardan birisinin ailesinin rahibi Vatikan'a şikayet etmesine rağmen bu şikayeti geri çevrilmiş ve bu sebeple büyük tepkiye yol açmıştı.

Papa 'dosya kapandı' deyip pedofili rahibe sahip çıkmıştı

Olayın ortaya çıkmasının ardından mağdur çocuklardan birinin annesi Papa Francesco'ya mektup yazarak rahibin cezalandırılmasını istedi.

Ancak daha önce kız çocuklarına yönelik istismar olaylarına 'ağır cezalar' getirilmesini öneren Papa bu isteği, 'dosya kapandı' açıklamasıyla geri çevirdi.

#Rahip
#Pedofili
#Vatikan
6 yıl önce