|

Paniğe kapılan Almanya'dan haddi aşan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra paniğe kapılan Almanya'dan art arda haddi aşan açıklamalar gelmeye başladı. PKK ve FETÖ mensubu başta olmak üzere teröristleri ülkelerinde barındıran Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ulusal eğemenliğe müdahale olduğu savundu.

Yeni Şafak
10:23 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:42 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Almanya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim çağrısını ardından paniğe kapıldı.

Art arda gelen açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı hadsiz bir tavır takınan Almanya'da Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan adayı Martin Schulz ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel yaptığı açıklamalarda "Ulusal eğemenliğimize eşi benzeri görülmemiş bir müdahale" olduğunu öne sürüldü.

"Erdoğan ölçüyü tamamen kaçırdı" şeklinde küstah ifadeler kullanan Schulz ayrıca, "Özgür ve demokratik Türkiye için mücadele edenlerin daha da çok yanında olacağız" sözleri ile kendilerinin Türkiye'nin egemenlik haklarına müdahale ettiklerini görmezden geldi.

Almanya, Türkiye aleyhinde yaptığı açıklamaları unutan Gabriel, "Erdoğan'ın Almanya'daki seçim kampanyasına müdahale etmesi, Alman halkını birbirine düşürmeye çalıştığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Almanya Avrupa Birliği müktesebatına uymayan ülke konumuna düşmüştür. Sorumlu aranıyorsa Almanya'dır.


"Türk düşmanlarını desteklemeyin"
Almanya şu anda işte 25-30 gün sonra yapılacak olan seçim için adeta SPD ve Hristiyan Demokratlar olarak 'Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak o kadar içeride fazla oy alırız' havasına düşmüşlerdir. Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Orada şu anda Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partilere gerekli desteği verin. Birinci parti, ikinci parti olmaları önemli değil, onlara verin. Çünkü bu bir yerde artık Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın bir onur mücadelesidir.

Almanya'nın aklına ihtiyacımız yok

Avrupa Birliği müktesebatıyla ilgili Almanya'nın aklına ihtiyacımız yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün kendisini tehdit ettiğini ifade etti.

Bunlar bizi sürekli tehdit ediyorlar. Benim, arkadaşlarımızın korkusu söz konusu değil. Bu işin içerisinden muzaffer olarak çıkacağız. Biz bu yola başka türlü çıktık.

#Sigmar Gabriel
#Martin Schulz
7 yıl önce