|

Pakistan'dan 'Vur emri' geldi

Pakistan Hava Kuvvetleri şefi Sohail Aman, ülkenin hava sahasını ihlal eden, ABD dahil olmak üzere, her hava aracını vurmaya karar verdiğini söyledi. ABD, İHA ile Eylül ayında 3 kişiyi, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Afgan Talibanı lideri Molla Ahtar Mansur öldürülmüştü.

Yeni Şafak
12:01 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 18:17 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Pakistan Hava Kuvvetleri şefi Sohail Aman.
​Pakistan Hava Kuvvetleri şefi Sohail Aman.

Pakistan Hava Kuvvetleri şefi Sohail Aman, ülkenin hava sahasını ihlal eden, ABD dahil olmak üzere, her hava aracını vurmaya karar verdiklerini açıkladı.

Pakistan, ABD'nin kendi topraklarında yaptığı İHA saldırılarının, egemenliğinin ihlali anlamına geldiğini savunuyor. Pakistan, topraklarındaki insansız hava aracı eylemlerini her zaman kınamasının ardından bu kez vuracağını açıkladı.

Tüm İHA'lar vurulacak

Hava Sohail Aman dün İslamabad'daki izleyicilere seslenirken ''Kimsenin hava sahamızı ihlal etmesine izin vermeyeceğiz, Pakistan Hava Kuvvetleri'ne hava sahasına girip ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ederse ABD'nin de dahil olmak üzere tüm uçakları vurmasını emrettim'' dedi.

ABD tarafından Pakistan’a yapılan ihlaller 2004’den beri gerçekleşiyordu ve CIA, 30 Kasım 2017 tarihine kadar Pakistan'daki tüm ihlallerden sorumluydu. Ancak bu ihlallerden sonra Pakistan Dışişleri Bakanlığı, kendi topraklarında böyle eylemlere izin vermeyeceğini açıklayan ve kınayan bir bildiri yayınladı.

ABD 3 militanı öldürmüştü

Pakistan'ın federal yönetilen Aşiretler Bölgesi'ndeki (FATA) Kurram Yönetim Birimi'nde, ABD'nin insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 3 militan etkisiz hale getirilmişti.

Bölge emniyet yetkilileri, Afganistan sınırında, Kurram Yönetim Birimi'nde, ABD ordusuna ait İHA'dan bir eve iki füze fırlatıldığını belirtilmişti.

  • ABD'nin, Pakistan'ın Belucistan eyaletinde geçen yıl mayıs ayında gerçekleştirdiği İHA saldırısında, Afgan Talibanı lideri Molla Ahtar Mansur öldürülmüştü.
#Pakistan
#ABD
#Sohail Aman
6 yıl önce