|

Pakistan bağımsızlığın 70. yılını kutladı

Pakistan, İngiltere’den 14 Ağustos 1947’de kazandığı bağımsızlığının 70. yılını kutluyor.

Yeni Şafak ve
01:00 - 15/08/2017 Tuesday
Güncelleme: 01:30 - 15/08/2017 Tuesday
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Başkent İslamabad ve diğer kentlerde 31 pare top atışıyla başlayan bağımsızlık günü kutlamaları için sokaklar yeşil-beyaz Pakistan bayrakları ve ulusal kahramanların posterleriyle donatıldı. Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Başbakan Şahid Hakan Abbasi ve törenler için Pakistan’a gelen Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang törende ulusal bayrağı beraber göndere çekti.

ERDOĞAN’DAN TEBRİK

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Hüseyin, “Bugünümüzün tüm sorunlarına çözüm özgürlük hareketimizin ve tarihimizin liderlerinin ideolojilerinde bulunmaktadır. Onları takip ederek şimdiki ve gelecekteki durumumuzu iyileştirebiliriz” dedi. Hüseyin, Pakistanlılardan parti çıkarlarının ötesinde düşünerek ülkenin geleceğini korumalarını istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da twitter hesabından yaptığı paylaşımla Pakistan’ın bağımsızlık gününü kutladı. Erdoğan, “Dost ve kardeş ülke Pakistan’ın ve tüm Pakistan halkının 14 Ağustos Bağımsızlık Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kardeşliğimiz güçlenerek sürecek, Türkiye her alanda Pakistan’ın yanında olmaya devam edecektir” ifadesine yer verdi.

Pakistan'ın Pencap eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ise mesajı cevaplayarak, “Kardeşim Erdoğan, nazik sözlerinizden onur duydum. Bütün Pakistanlılar adına size teşekkür ediyorum. Pakistan-Türkiye dostluğu daim olsun” ifadelerine yer verdi.

#Pakistan
#pencap
7 years ago