|

Mücadele sözü

Pakistan’da başkent İslamabad’dan yola çıkan eski Başbakan Navaz Şerif önceki gece yürüyüşünü tamamlayarak memleketi Lahor’a ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:34 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Pakistan eski Başbakan Navaz Şerif
Pakistan eski Başbakan Navaz Şerif

Lahor’da Şerif’i yüzbinler sevinç gösterileriyle karşıladı. Cuma gününden meydanları doldurmaya başlayan göstericiler, “Bakın kim geliyor? Aslan geliyor”, “Başbakan Navaz Şerif” ve “Halkın Başbakanı Navaz Şerif” sloganları attı. Burada halka seslenen Şerif, “Bu kararın arkasında bir mantık görüyor musunuz? Siz beni İslamabad’a Başbakan olarak gönderdiniz ama beş hakim beni bir dakika içinde kuvvetli bir sebep olmadan görevimden azletti. Kimse bu kararı kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.


Mücadele edeceğim

Halka mücadele edeceğine dair söz veren eski başbakan, “Bağımsızlık Günü’nde (14 Ağustos) size yeni bir program vereceğim” dedi. Lahore kentinde halk günlerdir Anayasa Mahkemesi kararı sonrası istifaya zorlanan Navaz Şerif’i karşılamak için hazırlanıyordu. Hazırlıklara Lahore belediye başkanı, başkan yardımcıları, mahalli idare temsilcileri ve bölge bakanlarının öncü olduğu belirtiliyor.

#Pakistan
#Navaz Şerif
7 yıl önce