|

'Mehmetçik'i tehdit etmişlerdi öldüler

Zeytin Dalı Harekatı başladığında, “Türk ordusuyla savaşmaya gidiyoruz” tehditleri savurarak Afrin’e geçen Avrupalı teröristlerden ikisi öldürüldü. “Kendal” kodunu kullanan Fransız uyruklu Olivier Francois Jean Le Clainche, yayınladığı video kaydında Mehmetçiğe hakaret etmişti. Cinderesi’nde Clainche ile birlikte etkisiz hale getirilen ikinci terörist İspanyol Samuel Prada Leon oldu. Hollandalı Sjoerd Heeger ise Suriye’nin doğusunda Esed rejimi ve Şii milislerce öldürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:37 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Fransız uyruklu Olivier Francois Jean Le Clainche, yayınladığı video kaydında Mehmetçiğe hakaret etmişti
Fransız uyruklu Olivier Francois Jean Le Clainche, yayınladığı video kaydında Mehmetçiğe hakaret etmişti

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlamasından birkaç gün sonra “Türk ordusuyla savaşmaya gidiyoruz” diyerek Afrin’e gelen Avrupalı teröristler tek tek etkisiz hale getiriliyor. Örgüt medyasında yayınladığı video kaydında Mehmetçiğe hakaret eden Fransız uyruklu Olivier Francois Jean Le Clainche, Afrin’e gelişi daha bir ayı bulmadan kendini ölü buldu. PKK’nın sözde ‘Enternasyonel Taburu’ üyesi Clainche, Afrin’de ‘Kendal Breizh’ kod adını kullanıyordu. TSK birliklerinin etkisiz hale getirdiği bir diğer yabancı terörist ise ‘Baran Galicia’ kod adını kullanan İspanyol uyruklu Samuel Prada Leon. Leon da geçtiğimiz ayki tehdit videosunda grubun içerisinde bulunuyordu.

HOLLANDALI BAŞKA YERDE

Ayrıca, PKK’ya katılan Hollanda uyruklu ‘Baran Sason’ kod adlı Sjoerd Heeger isimli teröristin de örgütün Suriye’nin doğusundaki Irak sınırında Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran güçleriyle süren çatışmalarda öldüğü ortaya çıktı. PKK içinde Avrupa ülkeleri ve ABD’den çok sayıda yabancı terörist bulunduğu biliniyor. Batı ülkeleri DEAŞ içinde savaştığı tespit edilen teröristler için yoğun istihbari ve adli takibat yaparken, PKK saflarında bulunup ülkesine dönenlere farklı muamelede bulunuyor. Batı ülkeleri, PKK’yı tehdit olarak görmedikleri için bu kimseler hakkında adli kovuşturma yapmıyor ya da yapılan kovuşturmalar formalitede kalıyor.


İNGİLTERE YARGILIYOR

Bunun yakın dönemdeki istisnası İngiltere oldu. PKK/PYD saflarına katılıp Suriye’de çeşitli saldırılara karışan eski asker Jim Matthews, geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı, pasaportuna el konuldu ve yurtdışına çıkması yasaklandı. Suriye’ye giderek PKK’ya katılan bir başta İngiltere vatandaşı Aidan James ise ülkesine döndüğü 14 Şubat’ta gözaltına alındı. 27 yaşındaki James, Londra’daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesinde ‘terör eylemine hazırlık’ ve ‘terör eğitimi verilen yerlerde bulunmak’ suçlarından yargılanacak. İngiliz yargısı böylelikle şimdiye dek 2 PKK/PYD’li hakkında işlem yapmış oldu.

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce