|

Macron'un Türkiye çıkışına Rusya'dan yanıt

Fransa'nın ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye'yi vurmasının ardından "Türkiye ve Rusya'yı birbirinden ayırdık" diyen Macron'un bu sözleri hakkında Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Suriye'ye yönelik saldırının Rusya ve Türkiye'yi birbirinden ayırmadı dedi.

Yeni Şafak
16:02 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:06 - 16/04/2018 Pazartesi
Diğer
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov.

Fransa'nın ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye'yi vurmasının ardından "Türkiye ve Rusya'yı birbirinden ayırdık" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bu sözleri hakkında Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'ye yönelik saldırının Rusya ve Türkiye'yi (birbirinden) ayırmadı dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Fransa lideri Macron'un, cumartesi sabahı Suriye'nin hedef alındığı operasyonu Türkiye'nin desteklemiş olması, Rusya'nın ise kınamasına gönderme yaparak,
"Bu saldırıyla Türkleri Ruslardan ayırdık" i
fadelerini kullanması Peskov'a soruldu.
Peskov Macron'un ifadelerini değerlendirmesi istenince,
"Moskova ve Ankara'nın görüşlerinin bir dizi konuda birbirinden farklılık gösterdiği kimse için sır değil. Fakat bu durum, görüş alışverişi yapmaya ya da görüşlerimizdeki bu farklılıkları tartışmaya devam etmemizi engellemiyor"
dedi.
#Dmitriy Peskov
#Rusya
#Fransa
#Türkiye
6 yıl önce
default-profile-img