|

Libya'dan BM'ye 'Filistin' çağrısı

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti, BMGK'ye İsrail'in Filistinlileri hedef alan saldırılarını durdurması ve suçluların cezalandırılması için gerekli önlemleri alması yönünde çağrı yaptı.

Yeni Şafak
09:59 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:20 - 4/04/2018 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK), İsrail'in Filistinlileri hedef alan saldırılarını durdurması ve suçluların cezalandırılması için gereken adımları atması çağrısında bulundu.

Libya resmi haber ajansında yer alan UMH Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, uluslararası toplumun, BMGK'de temsilci olması gerektiği vurgulanarak, BMGK'den saldırıların durdurulması ve suçluların hesap vermesi için gereken adımların atılması istendi.

"Bu kanlı saldırının hiçbir gerekçesi yok"

Abluka altındaki Gazze Şeridi ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarında yaşananların büyük bir üzüntüyle takip edildiği, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilendiği belirtilen açıklamada, "Gasbedilen haklarını isteyen savunmasız bir halka yapılan bu kanlı saldırının hiçbir gerekçesi yok." ifadesine yer verildi.

#BM
#Libya
6 yıl önce