|

Leyla bebeği de öldürdüler

İsrail’in vahşi saldırılarının en küçük kurbanı 8 aylık Leyla Enver Gandur, dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Leyla bebek, İsrail askerlerinin attığı gaz bombalarından etkilenmiş, hastanede yaşam mücadelesi veriyordu. Yüzlerce kişinin katılıdığı cenaze namazında terör devleti İsrail’e lanetler yağdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:11 - 16/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İsrail 8 aylık bebeği de katletti.
İsrail 8 aylık bebeği de katletti.

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere terörist İsrail’in ateş açması sonucu şehit düşenlerin sayısı 62’ye yükseldi. Şehit düşenlerden 6’sının çocuk olduğu açıklandı. 3 bin 188 Filistinlinin yaralandığı katliam sonrası hastanelerde yer kalmadı. Çoğu yaralı aynı sedye üzerinde ameliyat edildi. Bir yandan yaralarını sarmaya çalışan Filistinliler, diğer yandan da sokaklara dökülmeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinde Gazze, Ramallah ve Batı Şeria’da binlerce Filistinli yeniden protesto eylemlerine başladı.

LEYLA BEBEK ŞEHİT OLDU

İsrail’in saldırılarında 8 aylık Leyla bebek de şehit düştü. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Leyla Enver Gandur adlı Filistinli bebeğin, İsrail askerlerinin attığı gaz bombalarını soluması sonucu şehit olduğu ifade edildi. Minik bebek için dün Gazze’de cenaze töreni düzenlendi. Leyla’nın naaşı, Büyük Ömer Camisi’nde kılınan namazın ardından Filistin Meydanı Kabristanı’nda defnedildi. İsrail askerleri, Ramallah’ın El Bire bölgesindeki gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Öte yandan İsrail askerleri, Batı Şeria’nın El Halil şehri yakınlarındaki Bab El Zaviye kasabasında düzenlenen gösterilere de gerçek merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

BATI ŞERİA’DA GENEL GREV

İsrail saldırısında 51 yaşındaki Nasır Ahmed Gurab da şehit düştü. Batı Şeria’nın farklı şehirlerinde düzenlenen gösterilerde 3’ü gerçek mermi, 47’si de plastik mermiyle olmak üzere 50 Filistinli yaralandı. Bab El Zaviye’de gerçek mermiyle yaralanan iki Filistinlinin El Halil’deki hastanede tedaviye alındığı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Batı Şeria’da ise 19 Filistinli gözaltına aldı. İsrail ordusu, “eylemlere karıştıkları” iddiasıyla 19 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtti. Öte yandan Batı Şeria’ya bağlı tüm kent, belde ve mülteci kamplarında, şehitler için genel greve gidildi. Bölgedeki esnaf, dün sabah dükkanlarını açmazken, hükümet de resmi daireleri kapalı tuttu.

  • Sivillere çift patlar mermi
  • Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med), İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı orantısız güç kullanmasının uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi için çağrı yaptı. Merkezi Cenevre’de olan Euro-Med, İsrail’in Gazze’de göstericilere karşı tahrip uçlu mermi (çift patlar mermi) kullandığını belirterek, bu durumun tespit edilmesi için uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi gerektiği belirtildi.

İsrail’e karşı harekete geçin

İsrail’in Filistin’deki katliamına dünya çapında tepkiler sürüyor. Çin, Fransa, İngiltere, Rusya, İran ve Belçika gibi ülkeler saldırı en sert biçimde kınarken Amerika, Kanada Hollanda ve Almanya katliamı kınayamadı.

ÇİN
: Bu gariban insanları hedef alan vahşi şiddete karşı çıkıyoruz. Çin çok sayıda sivilin ölmesine ve yaralanmasına yol açan şiddet olaylarından ciddi endişe duyuyor ve sivilleri hedef alan şiddet eylemlerine karşı çıkıyor.
RUSYA
: Gazze’deki sivil halka karşı orantısız güç kullanımı kabul edilemez.
İRAN
: Uluslararası toplumu acil müdahaleye çağırıyoruz.
FRANSA
: İsrail şiddetini kınıyoruz.
İNGİLTERE
: Gazze ve Batı Şeria'da bugün yaşanan şiddet şoke edici. Yaşanan can kayıpları ve çok sayıda yaralı Filistinlinin yaralanması trajik.
BELÇİKA
: Gazze’deki şiddet kabul edilemez. Her ne pahasına olursa olsun bu şiddetten kaçınılmalı.
YENİ ZELANDA:
Kahredici bir durum.
ENDONEZYA
: Güçlü bir şekilde karşı çıkıyoruz.
DÜNYA ÂLİMLER BİRLİĞİ:
ABD, İsrail’i teşvik ederek savaş suçuna ortak olmuştur.
AVUSTRALYA
: İsrail aşırı güçten kaçınsın.
İRLANDA
: İsrail büyükelçisini bakanlığa çağırdık. BM nezdinde bağımsız bir soruşturma istiyoruz.
PAKİSTAN
: Sivillere yönelik devlet terörünü kınıyoruz.
#Filistin
#Kudüs
#Gazze
#Katliam
6 yıl önce