|

Kurz mültecilerin cebindeki paraya el koydu

Avusturya’daki mülteciler için zor bir dönem daha başlıyor. Hükümetin imzaladığı yeni sözleşmeyle, ülkede yaşayan göçmen ve mültecilerin, iltica başvurusunda bulunur bulunmaz üzerlerindeki nakit paraya el konulacak. Bu paralara, diğer mültecilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

Yeni Şafak
15:56 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 16:09 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Müslüman ve göçmen karşıtlığı ile tanınan Başbaşkan Sebastian Kurz, 31 yaşında Avrupa’nın en genç başbakanı ünvanına sahip.
Müslüman ve göçmen karşıtlığı ile tanınan Başbaşkan Sebastian Kurz, 31 yaşında Avrupa’nın en genç başbakanı ünvanına sahip.

Avusturya’da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (FPÖ) ve muhafazakar Halk Partisi (ÖVP) arasında kurulan aşırı sağcı hükmetin mültecilere karşı yeni yaptırımları gündemde.

55 gün boyunca kurulamayan Koalisyon hükümeti, FPÖ ve ÖVP koalisyonuyla kurulmuştu. 160 sayfalık koalisyon sözleşmesinde ise
Müslüman karşıtlığı ve Türkiye nefreti
de yer alıyor.
  • Temel ihtiyaçlar dahi sınırlanacak
  • İltica yasasını sertleştiren hükümet, mültecilere para değil sadece ayni yardım yapacak. Mevcut yasaya göre bir mülteci ayda 840 euro alma hakkına sahipti. Bu miktar yeni sözleşmenin yürürlüğe girmesiyle 520 euro ile temel ihtiyaçların karşılanması yönünde sınırlanacak.

Uyum harcamaları ismiyle yürürlükte olan bu yasa, yeni dönemde büyük oranda kısıtlanacak.


3 yıla kadar hapis cezası

Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache, yasa tasarısı kapsamında öne çıkan bazı başlıklara değinerek, herhangi bir suça karışmış sığınmacıların tutuklanarak sınır dışı edilebilmelerini kolaylaştırdığını belirtti. Strache, "Bu yasayla mülteci statüsünün kaybolmasının yanı sıra oturum iznini de kaybedebileceklerinin de önü açılıyor" dedi.

Başbakan Kurz, AB üyeleri ile Avusturya hükümeti arasında Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılması amacıyla bir çalışma başlatılmasını talep etti. Teklifte Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılıp üyelik yerine “ Türkiye-Avrupa Komşuluk “ taslağı öneriliyor.

  • Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache,
    “İslam yerine vatan” ve “Viyana İstanbul olmayacak”
    tarzında söylemleriyle eski Neonazi geçmişiyle öne çıkıyor.

#Mülteci
#Avusturya
6 yıl önce