|

Körfez’de yumuşama sinyali

Katar Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (NHRC) Başkanı Ali bin Samih el-Merri Suudi Arabistan’ın Katar’a uyguladığı ablukada “olumlu bir gerileme” gözlendiğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:39 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Körfez’de yumuşama sinyali
​Körfez’de yumuşama sinyali

Bu gelişmenin yetersiz olduğunu belirten Merri, abluka uygulayan diğer ülkelerde herhangi bir gerilemenin görülmediğini, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn’in aynı şekilde davranmadığını söyledi.

Suudi Arabistan’ın aksine BAE ve Bahreyn’in, Katar’a uyguladığı yaptırımlarda artış olduğunu dile getiren Merri, BAE’nin, okullarında okuyan Katarlılara karşı ayrımcılık yapmaya devam ettiğini belirtti. NHRC’nin, ablukanın başladığı tarihten bu yana 3 bin 269 şikayet aldığına işaret eden Merri, Katarlı yatırımcılardan gelen şikayet sayısının 984 olduğunu, 607’sinin Suudi Arabistan, 331’inin BAE ve 46’sının Bahreyn hakkında olduğunu bildirdi. 5 Haziran’da Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen “teröre destek verdiği” ve “düşmanca tutumlar” sergilediği iddiasıyla Katar’la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

#Birleşik Arap Emirlikleri
#Ali bin Samih el-Merri
#Katar
#Suudi Arabistan
7 yıl önce