|

Kırım’da okula bombalı saldırı

Rusya tarafından ilhak edilen Ukrayna toprağı Kırım'ın Kerç kentinde bir okulda saldırı sonrası meydana gelen patlamada 19 kişi öldü, 47 kişi de yaralandı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:00 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Okulun kantinine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu çoğu öğrenci 19 kişi hayatını kaybetti.
Okulun kantinine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu çoğu öğrenci 19 kişi hayatını kaybetti.

Rus Milli Muhafızları, saldırının ev yapımı bir bomba aracılığıyla düzenlendiğini bildirdi. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, soruşturmacıların olayın olası nedenleri arasında terörü de göz önünde bulundurduklarını söyledi. Russia Today'e (RT) konuşan okul yakınlarındaki iki görgü tanığı, patlama sırasında silah seslerinin duyulduğunu, binanın etrafında koşuşan maskeli ve silahlı adamların öğrencileri öldürdüğünü söyledi.


ZANLI ESKİ ÖĞRENCİ

Rusya Ulusal Anti Terör Komitesi, zanlının Vladislav Roslyakov adında 18 yaşında bir erkek öğrenci olduğunu ve patlamanın ardından kendini bir silahla vurduğunu açıkladı. Yetkililer, Roslyakov’un seri katillere takıntısı olduğunu da belirledi.


Yetkililer zanlının cesedine yüksekokul içinde ulaşıldığını da belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, patlamanın saiklerinin titizlikle araştırıldığını ve bu çalışmanın sonuçları hakkında bilgi verileceğini söyledi. Saldırı sonrası Kerç'te 3 günlük yas ilan edildi. Olay yerine 200’den fazla asker ve 10 teçhizat gönderildi. Kerch kentindeki diğer ilkokullar ve anaokulları da patlama sonrasında tahliye edildi.

#Kırım
#Okul
#Silahlı Saldırı
6 yıl önce