|

Kazakistan'da siyah kar yağdı

Kazakistan'da ilginç bir olay yaşandı, siyah kar yağdı. Bölgede yaşayanlar, Kazakistanlı yetkililerden bu olayın sebebinin araştırılmasını talep etti. Halk bir süre panik yaşadı.

Yeni Şafak
11:28 - 12/01/2018 Cuma
Güncelleme: 11:41 - 12/01/2018 Cuma
Diğer
Kazakistan'da siyah kar yağdı.
Kazakistan'da siyah kar yağdı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da şiddetli kar fırtınası nedeniyle acil durum ilan edilmesinin ardından yaşanan olay herkesi şaşkına çevirdi.

Kazakistan'ın orta kesimindeki Temirtau'da gökyüzünden yağan siyah kar, herkesi şaşkına çevirdi.

Instagram'da yer alan videolarda Temirtau sakinleri hükümetten olayı araştırmasını isteyen paylaşımlar yapıyor. Bir kullanıcı,
"Bununla yaşayamayız, burada boğuluyoruz"
yazdı. Aralarında resmi ve bağımsız isimlerin yer aldığı bir grup özel araştırmacı, siyah karın nasıl oluştuğunu çözmeye çalışıyor.


Arcelor Mittal adlı global tesis ise hava kirliliğinde önemli bir rol oynadıkları yönündeki iddiaları reddediyor. Aralık ayında hiç rüzgarın esmediği şehirde, 11 kez hidrojen sülfür oranının belirlenen limitleri aştığı tespit edildi.


  • Bazı Temirtau sakinleri ise imza kampanyası başlatarak topladıkları imzaları Kazakistan Başkanı Nursultan Nazarbayev'in en genç kızı Aliya Nazarbayeva'ya gönderdi. Aliya Nazarbayeva, Kazakistan Çevre Teşkilatı Birliği'nin başkanlığını yapıyor.

Temirtau'nun bulunduğu Karaganda, ülkede havası en kirli ve gökyüzüne en çok atık bırakılan bölge. Resmi verilere göre, 2016 yılında 600 bin ton zararlı atık gökyüzüne bırakıldı.

#Astana
#Kazakistan
#Siyah Kar
6 yıl önce