|

Katar: İktidar değişikliğini körüklüyorlar

Katar, Suudi Arabistan’ı Körfez ülkeleriyle aralarında olan 4 aylık kriz sırasında Katar’da rejim değişikliği yapmaya çalışmakla suçladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:52 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Suudi Arabistan’ın Katar’ı istikrarsızlaştırmaya çalıştığını ve Katar’da iktidar değişikliğini körüklediğini söyledi. CNBC televizyonuna demeç veren El Sani, “Suudi hükümetinin rejim değişikliğinden söz ettiğini görüyoruz. Riyadlı yetkililerin halkı hükümeti protesto etmeye çağırdıklarını görüyoruz, bu da rejim değişikliği anlamına geliyor” dedi.

DEAŞ’la mücadeleye zarar verdi

Boykotçu ülkelerin gerçek niyetlerinin terörle mücadele olmadığını söyleyen El Sani Katar’a yönelik tecridin DEAŞ ile mücadeleye zarar verdiğini vurguladı. El Sani, hava sahasının stratejik destek sunan Katar uçaklarına kapatılması nedeniyle bu uçakların sadece İran’a giden güzergahı kullandığının da altını çizdi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır aşırılık ve terörizme destek vermekle suçladığı Katar’la olan diplomatik ve ticaret bağlarını 5 Haziran’da koparmıştı. Katar ise suçlamaları reddetmişti.

#Katar
#Yönetim
#DEAŞ
6 yıl önce