|

'Kamerun'un bölünmesi kimsenin faydasına olmaz'

Kamerun'da ayrılıkçıların İngilizce konuşulan bölgede özerk yönetim kurma çabalarına tepki gösteren Hükümet Sözcüsü İssa Tchiroma, "Kamerun birdir ve bölünemez. Kamerun'u yönetmek istiyorlarsa 2018'de yapılacak seçimlerde adaylıklarını koysunlar." şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
11:07 - 27/11/2017 Monday
Güncelleme: 11:15 - 27/11/2017 Monday
AA
Kamerun Hükümet Sözcüsü İssa Tchiroma Bakari
Kamerun Hükümet Sözcüsü İssa Tchiroma Bakari

Kamerun hükümeti, İngilizce konuşulan bölgesindeki ayrılıkçıların özerk hükümet kurma çabalarını eleştirdi.

Hükümet Sözcüsü İssa Tchiroma Bakari yaptığı açıklamada ayrılıkçılara seslenerek, "Kamerun birdir ve bölünemez. Kamerun'u yönetmek istiyorlarsa 2018'de yapılacak seçimlerde adaylıklarını koysunlar." ifadesini kullandı.

Devlet Başkanı Paul Biya'nın diyalog sürecine açık olduğuna işaret eden Tchiroma Bakari, "Kamerun'un bölünmesi kimsenin faydasına olmaz. Krizi aşmak ve yerel halkla müzakere etmek amacıyla İngilizce konuşulan bölgede misyonlar görevlendirildi. Ayrılıkçılar bu hükümeti nerede ve kimin için oluşturuyor ki?" diyerek ayrılıkçılara tepki gösterdi.

Ülkenin kuzeybatısı ve güneybatısında İngilizce konuşulan bölgesindeki ayrılıkçılar, cuma günü de "Ambazonya" adlı yeni hükümeti oluşturduklarını açıklamışlardı.

Söz konusu hükümetin başına geçici olarak getirilen ayrılıkçı lider Sisiku Ayuk Tabe, "kabinede" siyasi aktörlerin yanı sıra eski büyükelçi ve entelektüellerin de yer aldığını ifade etmişti.

#Kamerun
#Afrika
6 years ago