|

İtalya’da facia

İtalya’nın kuzeybatısındaki Cenova kentinde otoyol köprüsünün çökmesi faciaya neden oldu. Şiddetli yağmur ve fırtına ile köprüye düşen yıldırımın neden olduğu faciada 1’i çocuk 35 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi ağır yaralandı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:08 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Morandi Köprüsü alışveriş merkezleri, fabrikalar, bazı yerleşim yerleri, Cenova-Milano tren hattı ve bir nehrin üzerinden geçiyor.
Morandi Köprüsü alışveriş merkezleri, fabrikalar, bazı yerleşim yerleri, Cenova-Milano tren hattı ve bir nehrin üzerinden geçiyor.

İtalya’nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü’nün bir kısmı çöktü. Yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki Morandi Köprüsü’nün her iki şeridinin de çöktüğü olayda, çok sayıda araç yere çakıldı, bazı araçlar ise enkaz altında kaldı.


İtalyan La Repubblica gazetesi, bazı evlerin de köprünün enkazı altında kaldığını bildirdi. Enkaz altında kalan araçlarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini aktarıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1’i çocuk 35 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.


KORKUNÇ TRAJEDİ

Köprünün yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabileceği ancak olayda şiddetli yağmur ve fırtınanın da etkili olduğu düşünülüyor. Görgü tanıklarından biri ise köprünün yıldırım düşmesinin ardından çöktüğünü ifade etti. ANSA’ya konuşan tanık, “11.30 civarında köprüye yıldırım düştüğünü ve köprünün çöktüğünü gördük” dedi.


İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, Twitter mesajında, “Cenova’da olanları büyük bir endişeyle takip ediyorum. Korkunç bir trajedi gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

#İtalya
#Cenzova
#Köprü
#Kaza
6 yıl önce