|

İsrail’in zorbalığını dünyaya gösterdik

Filistin’in El-Halil kentindeki eylemler sırasında İsrail askerleri tarafından üstü aranan ve kameraların çekmesi nedeniyle gözaltına alınmaktan vazgeçilen Down Sendromlu Muhammad Al-Taweel, intifadanın sembollerinden biri oldu. Taweel’in fotoğraflarını çeken Filistinli gazeteci Bilal Al-Taweel, “Down sendromlu Filistinlilerden bile korkan İsrail askerlerinin insanlık dışı muamelesini dünyaya gösterdik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:15 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Filistinli gazeteci Bilal Al-Taweel, Muhammad’i ve fotoğrafın hikayesini Yeni Şafak’a anlattı
Filistinli gazeteci Bilal Al-Taweel, Muhammad’i ve fotoğrafın hikayesini Yeni Şafak’a anlattı

Filistin’in El-Halil kentindeki eylemler sırasında İsrail askerleri tarafından üstü aranan ve kameraların çekmesi nedeniyle gözaltına alınmaktan vazgeçilen 28 yaşındaki Down Sendromlu Muhammad Al-Taweel, intifadanın sembollerinden oldu. Taweel’in dünya medyasında yayınlanan fotoğraflarını çeken Filistinli gazeteci Bilal Al-Taweel, Muhammad’i ve fotoğrafın hikayesini Yeni Şafak’a anlattı. Taweel, İsrail’in barbarca yaklaşımını dünyaya gösterdiğini belirterek “Down Sendromlu Muhammad’den dahi korkan 3-4 İsrailli askerin çaresizliğini biz yıllardır görüyoruz ama dünya da görmüş oldu” dedi.

KORKAKLAR!

ABD’nin Filistin kararı sonrası sokağa dökülen milyonlarca Müslümandan biri olan Down Sendromlu Muhammad Al-Taweel. intifadaya katılanlardan. İsrail askerlerinin zorbalıklarına rağmen Kudüs için sokağa çıkan ve ve sağlık sorunları sebebiyle bir kenardan göstericileri izlemekle yetinen Muhammed, işgalci askerler tarafından üstü aranarak gözaltına alınmaya çalışılmıştı. Down Sendromlu Filistinlilerden bile korkan İsrail askerlerinin Muhammad’e uyguladığı insanlık dışı muamelenin gösterildiği ve dünya medyasında yayınlanan fotoğrafları çeken Filistinli gazeteci Bilal Altaweel, "Onlar korkak" dedi.

HERKESİN SEVDİĞİ BİRİDİR

Muhammad’in, El-Halil kentinde herkes tarafından tanınan ve sevilen biri olduğunu ifade eden gazeteci Al-Taweel, “Down sendromlu olmasına rağmen Muhammad, Kudüs için El-Halil’de sokaklara çıktı. Herkesin tanıdığı birisidir. İntifada da yer aldığı gerekçesiyle İsrailli güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı. Zorla kapalı olan dükkanın kepenklerine yaslandırılarak üstü arandı. Muhammad hiç tepki vermedi. Olay bizim önümüzde olduğu için biz de İsrail’in zorbalığını dünyaya bir kez daha duyurmak için o anları fotoğrafladık” dedi.

KAMERALARI GÖRÜNCE VAZGEÇTİLER

Yapılan arama sonrası İsrail askerlerinin Muhammad’i gözaltına almak istediğini belirten Al-Taweel, “Etrafına bir anda 3- 4 İsrailli asker geldi. Üst aramasından sonra kollarından zorla çekiştirerek gözaltına almak istediler. Muhammed’in yüzünde hiçbir korku ibaresi yoktu. Kendi aralarında kısa bir süre konuşup Muhammad’i gözaltına almaktan vazgeçtiler. Muhtemelen kameraların onları çekmesi etkili oldu. Muhammad askerlerden gittikten sonra bulunduğu yerde durmaya devam etti. Evine gitmedi. İntifadadan vazgeçmedi” şeklinde konuştu.

  • Yaşanan vahşet dünyaya duyurulmasın diye gazetecilerin kameralarının işgalciler tarafından kırıldığını söyleyen Taweel, “İstedikleri kadar kameralarımıza el koysunlar. İstedikleri kadar bizim fotoğraf çekmemizi yasaklasınlar. Biz Filistin’de yaşanan zorbalığı dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Muhammad gibi nicelerinin sesi olacağız” diye konuştu.

#İsrail
#Filistin
#Bilal Al- Taweel
6 yıl önce