|

İsrail'in alıkoyduğu Ebru Özkan'dan haber var

Kudüs'e giden Türk vatandaşı Ebru Özkan'ın Ben Gurion Havalimanı'nda dönüş uçağına binmesine izin verilmedi. İsrail tarafından alıkonulan Ebru Özkan'la ilgili açıklama yapan avukatı, "Tutuksuz yargılanmasını umuyoruz" dedi. Tel Aviv'deki Türk Büyükelçiliği konuyu takip ettiğini açıkladı.

Yeni Şafak
13:11 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:24 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kudüs'te bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan, dönüş yolculuğu için bulunduğu havalimanında gözaltına alındı
Kudüs'te bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan, dönüş yolculuğu için bulunduğu havalimanında gözaltına alındı

Ziyaret için Kudüs'te bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan, dönüş yolculuğu için bulunduğu havalimanında gözaltına alındı. Dünden bu yana haber alınamadığı için ailesinin de endişe ile beklediği Özkan'dan haber var.


"Tutuksuz yargılanmasını umuyoruz"

  • Özkan'ın avukatı, İsrail'de askeri mahkemede yargılanan müvekklinin tutuksuz yargılanmasına karar verildiğini açıkladı. Avukat, İsrail'de askeri mahkemenin ilk defa 'tutuksuz yargılama' kararı verdiğini vurgularken, müvekkilinin yarın sabah tutuksuz yargılanmasını beklediklerini ifade etti.

Özel bir turla Kudüs'e giden Türkiye vatandaşı Ebru Özkan'ın dönüş için bulunduğu İsrail'in Ben-Gurion havaalanında dün 16.30'da olan dönüş uçağına binmesine müsaade edilmemişti.


İsrail tarafından alıkonulan Özkan'dan o saatten bu yana kendisinden haber alınamamıştı. Ailesinin de endişe içinde beklediği öğrenildi.

#İsrail
#Ebru Özkan
#Askeri Mahkeme
#Kudüs
#Filistin
6 yıl önce