|

ABD Başkan Yardımcısı Pence İsrail ziyaretini erteledi

ABD'nin Kudüs kararı sonrasında bölgede yaşanan olaylar nedeniyle İsrail'e yapacağı üst düzey ziyaret iptal edildi. ABD Başkan Yardımcısı Pence, İsrail Meclisi'nde konuşma yapmayı planlamıştı. Ancak ziyaretin iptal edildiği ifade ediliyor.

Yeni Şafak
11:24 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:36 - 14/12/2017 Perşembe
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence
ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence

İsrail basını, ABD Başkan Yardımcısı Pence'in Knesset'te pazartesi yapmayı planladığı ve 2008'den beri bir ilk niteliğindeki konuşmayı ertelediğini duyurdu. ABD'nin henüz doğrulamadığı kararın, Kudüs kararı sonrası yükselen tepkilerle bir ilgisi olup olmadığı ise bilinmiyor.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından Filistin lideri Mahmud Abbas’ın görüşmeyi reddettiği ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in İsrail ziyareti de sekteye uğradı.



İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesinin Walla News'ten aktardığı habere göre İsrail Meclisi (Knesset) sözcülerinden biri, Pence'in pazartesi yapması planlanan konuşmasının süresiz olarak ertelendiğini söyledi. ABD tarafından ise henüz bir doğrulama gelmedi.

Jerusalem Post, Pence’in ziyaretini ABD Kongresi’ndeki vergi reformu yasası tartışmaları yüzünden ertelediğini aktardı. Bununla birlikte Harkov, konuşmanın süresiz olarak değil 1-2 gün ertelendiğini yazdı.

Ortak Arap Listesi Bloku, vekillerinin Pence'in konuşmasını boykot edeceğini duyurmuştu.



#İsrail
#ABD
#Kudüs
#Filistin
#Mike Pence
6 yıl önce