|

İsrail’de tutsak

Turistik gezi amaçlı Kudüs’e giden Ebru Özkan, 1 haftadır İsrail’de tutuklu. Güvenlik gerekçesiyle Türkiye’ye dönmesine izin verilmeyen ve askeri mahkemece tutuklanan Özkan’ın ailesi, yetkililerden yardım istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:58 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ebru Özkan
Ebru Özkan

İşgalci İsrail’in Türk vatandaşlarının Kudüs’e gitmesini engellemek için yaptığı hukukdışı işlemler sürüyor. Turistik gezi amaçlı Kudüs’e giden ve Türkiye’ye dönüşü sırasında gözaltına alınan Ebru Özkan, 1 haftadır İsrail’de tutuklu. Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra askeri mahkemeye çıkarıldığı öğrenilen Özkan’ın, ne zaman serbest kalacağı bilinmiyor.

HUKUKSUZLUK DİZ BOYU

8 Haziran tarihinde turistik gezi amaçlı Kudüs’e giden ve 11 Haziran’da Türkiye’ye dönmek üzere Ben Gorion Havalimanı’na gelen Ebru Özkan’ın 16.35 uçağına İsrail güvenlik güçleri tarafından binmesine izin verilmemişti. 24 saati aşkın süre boyunca kendisinden haber alınmayan Özkan için Türk Büyükelçiliği devreye girerken, ailesine ise ‘güvenlik gerekçesiyle’ İsrail’de tutulduğu bilgisi verilmişti.

EK GÖZALTI İSTENDİ

Askeri mahkemede yargılanan Özkan için tutuksuz yargılama kararı verilirken, karara İsrail polisi itiraz etmiş, tutukluluk süresinin 24 saat daha uzatılması istenmişti. Mahkeme, İsrail polisinin talebini kabul ederken, üst mahkeme de tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılmasını istedi.

AİLE DESTEK BEKLİYOR

Özkan’ın ailesi sosyal medya üzerinden #freeEbruOzkan etiketiyle hukuksuzluğu tüm Türkiye’ye duyurdu. İsrail’e çok sayıda vatandaş tepki gösterirken, tutukluluğa ilişkin net bir sonuç ise alınamadı. Özkan’ın ailesi, Türk yetkililerden yardım istiyor.

#Kudüs
#Ebru Özkan
6 yıl önce