|

İsrail terörü!

İsrail işgal kuvvetleri, Gazze’ye uyguladığı ablukada sınır tanımıyor. Geçtiğimiz ay Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatarak tepkileri üzerine çeken İsrail, şimdi de Gazze Şeridi sınırına inşa etmeye başladığı yeraltı duvarını denize uzatacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:52 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeraltına duvar inşası 
projesi
Yeraltına duvar inşası projesi

İsrail basınında çıkan haberlere göre, işgalci devlet geçtiğimiz yıl Gazze Şeridi sınırına inşa etmeye başladığı yeraltı duvarını denize kadar uzatacak. Yaklaşık 3 milyar TL'ye mal olacak duvar, 2 yılda tamamlanacak. Duvarı denize uzatma kararının Hamas’ın deniz komandolarını durdurabilmek için alındığı iddia edildi. Hamas’ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları ise tünellerin direniş gruplarının, halkı müdafaa etmek ve topraklarını özgürleştirmek için yaptığı hazırlıklardan biri olduğunu ifade ediyor.

ARALIKLARLA TEPKİ ÖLÇÜYOR

İsrail Ordusu Güney Komutanlığı Başkanı Tümgeneral Eyal Zamir, yaptığı açıklamada, duvarın tamamen İsrail sınırları içerisinde inşa edildiğini iddia ederek, “İnşa, gerilimin tehlikeli bir şekilde yükseltebilir” dedi. İsrail, belirli dönemlerde Mescid-i Aksa’yı kapatmak gibi işgal girişimlerinde bulunarak Müslümanların tepkisini ölçüyor. Nitekim, Mescid-i Aksa’da 14 Temmuz sabahı 3 Filistinli genci katlederek Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmıştı. Olayın hemen ardından cami girişine metal arama dedektörleri konmuş, tepkiler üzerine dedektörler de kaldırılmıştı.


Çocuklara çarpıp kaçtı

Filistin halkı işgalci güçlere karşı direnirken ‘İsrailli yerleşimci terörü’yle de mücadele ediyor. Mescidi Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan Mahallesi’nde İsrailli bir yerleşimcinin 4 Filistinli çocuğa çarpıp kaçtığı belirtildi. Yerel kaynaklar, İsrailli yerleşimcinin kasıtlı olarak çocukların üzerine aracını sürdüğünü belirterek, saldırıdan sonra yerleşimcinin aracıyla olay yerinden hızla kaçarken, yaralanan dört çocuğun tedavi için hastanelere kaldırıldıklarını ifade etti.

#İsrail
#Filistin
#Kudüs
#Gazze
7 yıl önce