|

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da 27 Filistinliyi yaraladı

ABD'nin skandal 'Kudüs' kararına yönelik işgal altındaki Batı Şeria'da devam eden gösterilerde 27 Filistinli İsrail askerlerin saldırısı sonucu yaralandı.

Yeni Şafak
18:30 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:56 - 13/12/2017 Çarşamba
AA
İşgalci İsrail Batı Şeria'daki Kudüs gösterilerinde 27 Filistinliyi yaraladı.
İşgalci İsrail Batı Şeria'daki Kudüs gösterilerinde 27 Filistinliyi yaraladı.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'daki göstericilere yaptığı saldırıda 27 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah, Beytullahim, El Halil ve Nablus kentleri bugün bir kez daha Filistinlilerin ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto amacıyla düzenlediği gösterilere sahne oldu.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin gösterilere müdahalesinde 24 kişi plastik, 3 kişi gerçek mermiyle yaralandı. Açıklamada 87 Filistinlinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.

İsrail yüzlerce Filistinliyi yaraladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında başlayan gösterilere İsrail güçlerinin müdahalelerinde yüzlerce Filistinli yaralandı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

#Batı Şeria
#Gazze
#Filistin
#İsrail
#Kudüs
6 yıl önce