|

İşgalci İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere plastik mermi ile saldırdı

İşgalci İsrail polisi, yurttaşlarına yönelik gözaltıları ve ABD'nin skandal Kudüs kararını protesto eden Filistinlilere karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Yeni Şafak
21:13 - 13/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:06 - 14/01/2018 Pazar
AA
İşgalci İsrail, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.
İşgalci İsrail, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

İşgalci İsrail askerlerinin, Batı Şeria'daki Nebi Salih beldesinde "askerlerin beldeye baskın düzenleyerek sakinlerini gözaltına almasına ve ABD'nin Kudüs kararına karşı" gösteri düzenleyen Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşatıcı gaz kullanarak saldırdığı bildirildi.

İsrail güçlerinin müdahalesi sırasında bazı Filistinlilerin plastik mermiyle yaralandığı, bazılarının ise atılan gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği aktarılırken bu kişilerin sayısına ilişkin net bilgi verilmedi.

Nebi Salih'te ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenlendikten sonra gözaltına alınan 16 yaşındaki Ahed et-Temimi'nin babası Basim et-Temimi, "Nebi Salih sakinlerinin, özellikle çocuklarının günlük maruz kaldıkları ihlalleri protesto için düzenlenen bu gösteriye 500'den fazla Filistinli katıldı. Bu insanlar ayrıca ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı kararı kesinlikle kabul etmediklerini belirtmek için de buradalar." ifadelerini kullandı.

Ramallah'taki Filistinli Güçler ve Faaliyetleri Genel Koordinatörü İsam Ebu Bekir de Nebi Salih beldesinin ve başta Ahed olmak üzere burada yaşayan çocukların ihlallere maruz kaldığını belirtti. Ebu Bekir, Filistinlilerin İsrail'den korunması için uluslararası kuruluşlara çağrıda bulundu.

Ahed et-Temimi, 19 Aralık 2017'de gözaltına almıştı. Tutuklu olarak askeri mahkemede yargılanan Temimi’nin duruşması 15 Ocak’a ertelenmişti.

"Filistinli cesur kız" olarak da bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

#Batı Şeria
#İsrail
6 yıl önce