|

İhvan: Mısır'ın idam kararı zalimce

Müslüman Kardeşler Teşkilatı sözcüsü Talat Fehmi, Mısır'da dün askeri mahkemenin, üç şehirde kiliselere düzenlenen saldırılardan sorumlu tutulan 17 sanık hakkında idam kararı vermesini kınadı. Fehmi, Mısır halkının ödenilen bedelin büyüklüğünün farkında olması gerektiği vurgusunu yaptı.

Haber Merkezi
11:05 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 12/10/2018 Cuma
Diğer
Müslüman kardeşler teşkilatı sözcüsü Talat Fehmi
Müslüman kardeşler teşkilatı sözcüsü Talat Fehmi

Kuzey Kahire Askeri Mahkemesinin kamuoyunda "kilise saldırıları" olarak bilinen davada sanıklardan 17'sine idam, 19'una müebbet (25 yıl), 9'una on beşer yıl ve birine ise 10 yıl ağır hapis cezası vermesini kınadıklarını belirtti.

Mısır'daki "Arabi21" haber sitesine açıklamalarda bulunan Müslüman Kardeşler Teşkilatı sözcüsü Talat Fehmi, mahkemenin askeri yönetime karşı çıkan 17 masum Mısır vatandaşının idam edilmesi yönünde zalimane bir karar verdiğini vurguladı. Askeri yargılamaların hiçbirini tanımadıklarını, bağımsız sivil yargının adaletin sağlanmasının en iyi yolu olduğunu kaydetti.

  • 'Askeri yönetim son bulsun'
  • Gerçek olmayan delillere dayanarak gelişigüzel verilen idam kararlarının suç olduğuna dikkati çeken Fehmi, Mısırlı entelektüeller ile siyasi liderlerin, askeri yönetimin son bulması için bir çözüm bulması vurgusunu yaptı.


Uluslararası kuruluşları konuyu uluslararası arenada gündeme getirme konusunda daha fazla çaba sarf etmeye çağıran Fehmi, demokrasinin ülkeye geri dönmesiyle adaleti tesis edecek yargı sistemine sahip olunacağını ifade etti.

Mısır'ın başkenti Kahire ile İskenderiye ve Tanta şehirlerinde Aralık 2016 ve Nisan 2017'de kiliselere düzenlenen saldırılarda 82 kişi hayatını kaybetmişti.

#Mısır
#Müslüman Kardeşler
#Talat Fehmi
6 yıl önce