|

Hoş gelmedin Pence!

Hamas, İsrail Parlamentosu Knesset’te yaptığı konuşmada, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin 2019 yılı tamamlanmadan Kudüs’e taşınacağını söyleyen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:17 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Hamas’tan ABD’ye elçilik tepkisi
Hamas’tan ABD’ye elçilik tepkisi

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Mike Pence’in bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretin taşıdığı emrivaki mesajına karşı olduklarını belirtti. Merzuk, Twitter hesabından Pence’in ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Merzuk açıklamasında, “Pence’in ziyaretinin hoş karşılanmadığı bu ortamda, bu ziyaretin taşıdığı emrivaki mesajına karşı olduğumuzu vurgulamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

YERLEŞİMLER İMHA EDİLİR

Merzuk, “ABD’nin gücüne ve nüfuzuna rağmen onun kararlarını ve planlarını boşa çıkarabilir, Kudüs ile İslam ve Hristiyan dünyasına ait kutsalları koruyabilir, yerleşim birimlerini ortadan kaldırabiliriz” değerlendirmesinde bulundu. Hamas Sözcüsü Fevzi Ebu Berhum da yaptığı yazılı açıklamada, Knesset’teki Ortak Arap Listesi Bloku milletvekillerinin Pence’in konuşma yaptığı sırada salonu terk etmesini değerlendirdi. Berhum, açıklamasında, “Arap milletvekillerini şerefli tavırlarından, Pence’in ırkçı açıklamalarına karşı çıkışlarından ve Filistinlilerin kutsal kent üzerinde hak sahibi olduğunu vurgulamalarından ötürü tebrik ediyoruz” ifadesine yer verdi.

  • Batı Şeria’da kepenkler indi
  • ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını protesto etmek için Batı Şeria’da genel greve gidildi. Batı Şeria’da bulunan kentler arasında ulaşım durdurulurken, şirketler, bankalar, alışveriş merkezleri ve diğer iş yerleri kepenk kapattı. Bölgede eğitime de ara verildi.

#İsrail
#ABD
#Pence
6 yıl önce