|

Hindistan'da aşırı yağışlar hayvanları vurdu

Hindistan'daki aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerin Kaziranga Milli Parkı'nı vurduğu ve 225 hayvanın telef olduğu açıklandı. Hindistan'ın yanı sıra komşu ülkelerde de etkili olan yağışlardan 16 milyon insanın etkilendiği ifade ediliyor.

Yeni Şafak
15:20 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 15:32 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Hindistan'daki aşırı yağışlar nedeniyle Kazirange Mili Parkında bulunan 225 gergedan, geyik ve aslan telef oldu.
Hindistan'daki aşırı yağışlar nedeniyle Kazirange Mili Parkında bulunan 225 gergedan, geyik ve aslan telef oldu.

Hindistan’ı vuran sel felaketi en fazla hayvanları etkiledi. Kaziranga’da bulunan milli parktaki 15 gergedanın da aralarında bulunan 225’den fazla hayvanın selden dolayı telef olduğu açıklandı.

Aljazeera'nin haberine göre, Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkınlar, yabani hayatı etkiledi. Hayvanların yaşadığı bölgeleri vuran sel nedeniyle 225’den fazla hayvan öldü. Bölgedeki yağışlar nedeniyle yüzlerce hayvanın da yaşadığı yerleri terk ettiği belirtiliyor.

Kaziranga Milli Parkının Direktörü Satyendra Singh yaptığı açıklamada 15 gergedan, 185 geyik ve kaplanın öldüğünü açıkladı.

Bölgede son 30 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı açıklandı. Muson yağışlarının neden olduğu sel felaketi Hindistan’ın yanı sıra Nepal ve Bangladeş’i de etkiledi. Bölgede şu ana kadar 578 kişinin öldüğü ifade edildi. Bölgede 16 milyon sivilin de selde etkilendiği belirtliyor.


#Hindistan
#Doğal hayat
#Kaziranga Ulusal Parkı
#Nepal
#Bangladeş
7 yıl önce