|

Her dört Almandan biri ırkçı

Almanya'da müslüman ve göçmen karşıtlığı ürkütücü bir boyut aldı. Müslümanların Almanya’ya göçünün yasaklanmasından yana görüş belirtenlerin oranı yüzde 44'e yükselirken ülkedeki demokrasiye olan bağlılık konusunda olumsuz bir tablo ortaya çıkardı.

Yeni Şafak
14:18 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 14:46 - 9/11/2018 Cuma
Diğer
Araştırmacılara göre yabancı düşmanı tutumlarda artış var.
Araştırmacılara göre yabancı düşmanı tutumlarda artış var.

Almanya'da Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre ülkenin batısında her 3 kişiden biri, doğusunda ise her 2 kişiden biri göçmenlerin Almanya’ya sadece sosyal devletin olanaklarını istismar etmek için geldiğini savunuyor.

Toplumda yabancılara karşı önyargıların ve düşmanlığın ürkütücü bir boyut aldığını gösteren "Leipzig Otoriterlik Araştırması"na göre, Almanların yüzde 36,6'sı, ülkenin yabancılar tarafından "tehlike oluşturacak şekilde istila edildiğini" düşünüyor.

Almanya'nın doğu eyaletlerinde bu oran yüzde 44,6. 2002 yılından bu yana her iki yılda bir yapılan araştırmada Almanların özellikle Müslümanlara olumsuz yaklaşımının arttığı belirlendi.

'Almanya'nın iyiliği için' güçlü bir lider istiyorlar
  • "
    Ülkedeki çok sayıda Müslüman nedeniyle kendimi ülkemde yabancı hissediyorum
    " diyen Almanların oranı yüzde 56. 2014 yılında katılımcıların yüzde 36,5'i Müslümanların Almanya'ya göç etmesinin yasaklanmasını savunurken, son araştırmada Müslümanların Almanya’ya göçünün yasaklanmasından yana görüş belirtenlerin oranı yüzde 44'e yükseldi.

Araştırmanın sonuçları ülkede demokrasiye olan bağlılık konusunda da olumsuz bir tablo ortaya çıkarıyor. Katılımcıların yüzde 8'i her şeye rağmen diktatörlüğün iyi bir yönetim şekli olduğunu düşünürken, yüzde 11'lik bir kesim "Almanya’nın iyiliği için ülkeyi demir yumrukla” yönetecek bir lider arzu ediyor.

Mültecilere saldırılar artıyor
  • Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinin Sol Parti'nin federal hükümete yönelttiği soru önergesine verilen yanıta dayandırdığı haberine göre Temmuz ile Eylül ayları arasında mülteci yurtlarına yapılan saldırılar bir önceki yılın aynı dönemine göre 35‘ten 37'ye çıktı. Son yıllarda saldırılarda sürekli bir azalma eğilimi kaydedilmişti.
  • Alman hükümetinin açıklamasında saldırılardaki şiddetin arttığı ve mülteci yurtlarına yapılan saldırılarda üç ayda 9 kişinin yaralandığı belirtildi. 2018 yılının ilk yarısında yaralı sayısı bir olarak kaydedilmişti.

Tüm yıl baz alındığında ise 2017 yılına göre saldırılarda yarıdan fazla azalma kaydedildi. 2018 yılının Ocak-Eylül döneminde kaydedilen saldırı sayısı 2017'nin aynı dönemindeki 226'dan 114'e indi.

#Almanya
#Chemnitz
#Leipzig Üniversitesi
5 yıl önce