|

Afrin 4 koldan kuşatıldı

Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı beşinci gününe girdi. Operasyonda TSK desteğiyle ilerleyen ÖSO, önemli noktaları ele geçiriyor. Afrin'in teröristlerden arındırılmasına yönelik başlatılan operasyon sonrası, PKK/PYD'den temizlenen noktalar haritalara yansıdı. Hedefte yer alan Afrin, birkaç noktadan kuşatılmış durumda.

Yeni Şafak
12:00 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:14 - 25/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı beşinci gününde devam ediyor. TSK ve ÖSO, Afrin'i teröristlerden temizlemek için bölgeyi kuşatıyor.
Zeytin Dalı Harekatı beşinci gününde devam ediyor. TSK ve ÖSO, Afrin'i teröristlerden temizlemek için bölgeyi kuşatıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütlerine yönelik başlattığı operasyon beşinci gününde devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, TSK'ya sahada destek veriyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın hedefinde yer alan Afrin, TSK ve ÖSO tarafından birkaç koldan kuşatılmış durumda:

TSK vuruyor, ÖSO ilerliyor

ÖSO kuvvetleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Cinderis kasabasına bağlı Hamam köyü ile çevresindeki tepeleri bölücü terör örgütü PYD ile şiddetli çatışmalar sonucu ele geçirdi.

Kritik nokta: Bursaya Dağı

Afrin'i terör unsurlarından temizlemek amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO birliklerinin ilerleyişi sürüyor. Bölgede çok kritik konuma sahip olan PYD işgali altındaki Bursaya Dağı'nda ÖSO askerleri kontrol sağladı. Bursaya Dağı, Azez'in çok yakınında yer alıyor.



5 stratejik tepe ele geçirildi

ÖSO kuvvetleri Zeytin Dalı Harekatı Kapsamında Afrin’nin batısındaki Raco ve Şeyh Hadit Kasabalarını izleyen 5 stratejik tepeyi ele geçirdi.

ÖSO kuvvetleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Rajo kasabasına bağlı Ömer Uşağı köyünü bölücü terör örgütü PYD ile çatışmalar sonucu ele geçirdi.



#Zeytin Dalı Harekatı
#Suriye
#Afrin
#TSK
6 yıl önce