|

Halep’te çocuk vahşeti

Esed Ordusu’nun yeniden ele geçirdiği Halep’te son 2 ayda 28 çocuğa tecavüz edildi. Nevras Araştırma Merkezi tecavüze uğrayan çocuklar ve aileleri ile ilgili yayımladığı rapora göre, 11 çocuk tecavüz sonrası katledildi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 08:22 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Nevras Araştırma Merkezi tecavüze uğrayan çocuklar ve aileleri ile ilgili bir rapor yayımladı.
Nevras Araştırma Merkezi tecavüze uğrayan çocuklar ve aileleri ile ilgili bir rapor yayımladı.

Suriyeli muhalifler tarafından 2013 yılında büyük bölümü kontrol altına alınan ve 2017 yılı başında Rusya ve İran destekli Şii milislerle birlikte Esed Ordusu’nun yeniden ele geçirdiği Halep’te son 2 ayda 28 çocuğa tecavüz edildi. Nevras Araştırma Merkezi tecavüze uğrayan çocuklar ve aileleri ile ilgili bir rapor yayımladı.

TECAVÜZ SONRASI KATLETTİLER

Halep’te yaşanan dehşete dair yayınlanan raporda, 11 çocuğun tecavüz sonrası katledildiği bilgisine yer verildi. En son tecavüz vakasının 15 gün önce Halep Üniversitesi hastahanesi yanında gerçekleştiği ve mağdur çocuğun olay sonrası öldürüldüğü kaydedildi.

GERÇEK SAYI ÇOK DAHA FAZLA

Çocuk tecavüzü ve cinayetlerin işlendiği bölgelerin muhalifler tarafından boşaltılan mahalleler olması raporda dikkat çeken noktalar arasında. Suriye Yardım Koordine Birimi Sözcüsü Ebu Tevfik, 2017 Ocak ayından bu yana yaşanan çocuk istismarı ve cinayeti sayısının çok daha yüksek olduğunu belirtti. Mevcut rakamın ailelerle görüşülerek elde edildiğini belirten Ebu Tevfik, “Halep her türden insan hakkı ihlali ve istikrarsızlıkla boğuşuyor. Birçok mahallede terör ve yağma gruplarının hakimiyeti devam ediyor” dedi.


ŞİKAYET MERCİİ YOK

Nevras Araştırma Merkezinin ailelerle görüşerek elde ettiği tecavüz ve cinayet raporunda, en büyük sorun herhangi bir şikayet merciinin olmaması şeklinde aktarılıyor. Haleb’de devlet otoritesinin tesis bulunmadığı ve mağdur ailelerin maruz kaldığı zulmü sineye çekmek zorunda kaldığı raporda yer aldı.

AİLELERDEN OKUL ÖNÜNDE NÖBET

Halep merkezde yaşanan çocuk istismarında 7-13 yaş arası çocuklar seçildi. Daha çok okul önlerinden ve okula gidiş güzergahından kaçırılan çocuk sayısının artması dolayısıyla bir çok aile çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. Çocuklarının eğitimden mahrum kalmamasını isteyen aileler bilfiil okul önünde nöbet tutuyor.

  • İstihbaratçı tecavüzcüler
  • Halep Muhaberat Ceviye İstihbarat Birim Şefi Ahmet Meznezen ve yardımcısı Ammar Fauri tecavüz ve cinayet zanlıları arasında yer alıyor. Bir çok şahidin ifadesi ve Şam’a giden şikayetlere rağmen her iki İstihbaratçıya yönelik herhangi bir işlem başlatılmadı. Olayların vahim bir boyuta ulaşması nedeni ile bazı ailelerin evlerini satarak farklı bölgelere göç etmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

Korkunç rapor

* Nevras Araştırma Merkezi yalnızca son iki aylık dilimde yaşanan olayları yer ve tarih sırasına göre şu şekilde yayınladı:

* Halep Üniversitesi Hastanesi yanında tecavüz ve cinayet.

* Seyf El Devle mahallesinde tecavüz.

* Medreset el Vahde’de de kaçırılan 3 çocuğa tecavüz.

* Baron Caddesi’nde tecavüz.

* Kermet Cebel mahallesinde Şebbiha Grubu el Bakır tarafından 11 çocuğa tecavüz.

#Esed
#Suriye
#Halep
5 yıl önce