|

Göçmenler sahilden İspanya'ya girdi

30 Faslı göçmen, plajda bulunanların şaşkın bakışları altında ülkeye giriş yaptı. Geçtiğimiz günlerde Afrikalı 600 göçmen, kaçak olarak Fas üzerinden İspanya’nın Ceuta kentine girmişti.

Yeni Şafak
12:48 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:00 - 28/07/2018 Cumartesi
Göçmenler engel tanımıyor.
Göçmenler engel tanımıyor.

Yasadışı yollardan İspanya'ya geçmeye çalışan yaklaşık 30 Faslı göçmen ise şişme botla İspanya'da bir plaja çıkınca, sahilde güneşlenenler şaşkına döndü. Sahil güvenlik botunun müdahalesine rağmen durmayan ve İspanya'nın güneyindeki Tarifa'da bulunan bir sahile güvenlik ekiplerinin takibi eşliğinde çıkan 30 göçmen, plajda bulunanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

600 göçmen tellerden atlamıştı

600 Afrikalı göçmenin Fas ile İspanya arasında bulunan 6 metre yüksekliğindeki dikenli tel üzerinden atlayarak Ceuta kentine girdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fas tarafından Ceuta’ya geçmek için aradaki bariyerlerden atlayan göçmenler ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 22 güvenlik görevlisi ve çok sayıda göçmen yaralandı.

Avrupa’da insani şartlarda yaşamayı hayal eden göçmenler, dikenli telleri keserek ya da üzerinden atlamayı deneyerek yahut sahillerden Fas’tan İspanya topraklarına geçmeye çalışıyor. Avrupa Birliği ise, göçmen sorununu Fas’la kaçakların geri alınması konusunda anlaşma imzalayarak çözmeyi planlıyor.


#Fas
#İspanya
6 yıl önce